Csabagyöngye

A kiállítást Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója nyitotta meg. Számára különösen kedvesek ezek a rajzok, elmondása szerint ez az ő világa. Berényi Nagy Péterhez sok-sok éves barátság köti, valamint örömmel tölti el, amikor az ő rajzait nézi. Berényi Nagy Péter az illusztrációk mellett meséket is szokott írni, olyanokat, amiből a gyerekek tanulni tudnak.

„Évi Tündér” a kölyöksziget jó tündére a „Vár a Kölyöksziget” című lemezről egy dallal szórakoztatta az érdeklődőket.

Berényi Nagy Péter élete az, hogy gyerekeknek rajzolhasson, hiszen olyan jó fölemelkedni hozzájuk. Nagyon sok dolgot tanulhatunk tőlük, mint például alázatot és türelmet. Munkáit két fajta módon készíti, de mindenféleképpen kézzel rajzolja meg őket.

A gyerekek örömére Kerepeczki Nóra „Kepe” Berényi Nagy Péter – Álmot hozó mesék című könyvéből olvasta fel az „Enyém, tied, kié? című mesét.

A kiállítást június 30-ig tekinthetik meg az érdeklődök a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Városunkban rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Békés Megyei Szervezete, hagyományos díjátadó gáláját, melynek a Csabagyöngye adott otthont. A Békés Megyei Príma Díjjal a művészet és kultúra kiemelkedő alkotóit ismerték el.

Tizedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Príma Gálát a Vállalkozók és Munkáltatók megyei Szervezete. Tíz kategóriában jelölhettek sportolókat, tudósokat, zenekarokat, népművészeket és irodalmárokat. Minden évben három díjat osztanak ki. Idén a 28., 29., és 30. díj került kiosztásra. Az elismerést a Tótkomlósi fúvószenekar, Tóth Sándor iparművész, és Hartai Csaba, író, költő kapta.

- Egy ilyen díjnak azért van súlya, rangja, belegondol az ember, hogy ez biztos, hogy az én díjam, hogy méltó vagyok rá, ilyen butaságok jutnak az ember eszébe, de úgy gondolom, hogy talán megérdemeltem, úgyhogy én nagyon bízom benne, hogy ez tényleg olyan döntés volt, hogy alaposan megnézték, én örülök neki abszolút. - mondta el Hartai Csaba, író, költő

A gálán több produkcióval is várták a résztvevőket.

Címkék:

Egy éves évfordulóját ünnepli a Csaba Park a hétvégén. A szervezők e jeles alakomból 2 napos rendezvényt tartanak, Csabagyöngye és Csabai kolbásznapok címmel.

Ünnepi tájékoztatót tartottak a Csaba Parkban, fennállásuk egy éves évfordulója alkalmából. A létesítményt 2014. szeptember 19-én adták át és azzal lezárult az első ütem, a teljes létesítmény, jövő év végére készül el. A helyi lakosságnak és az idelátogatóknak is egy jó kikapcsolódási lehetőség - mondta Opauszki Zoltán.  A létesítmény az elmúlt 1 évben számos eseményt rendezett meg - hangsúlyozta ki Hanó Miklós alpolgármester.

A legtöbb zenei találkozó az idő múlásával veszít az érdeklődési köréből, azonban a Zenit már hagyományos, sikeres eseménnyé vált. Korábban több műfajt is magába foglalt a négy napos esemény, mára azonban ez leszűkült. Fúvószenészek és mazsorettek előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. Herczeg Tamás, főszervezőtől megtudtuk, hogy új és visszatérő csapatai is vannak a rendezvénynek.

- Minden évben érkeznek új zenekarok is, akik egyszer eljönnek, évről évre újra megjelennek nálunk. Vannak olyanok, akik évről évre rendszeresen jönnek vagy szeretnének jönni. - mondta el Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese

A Körösparti Vasutas Fúvószenekar szintén állandó résztvevője a Zenitnek, akik a legtöbbször záró programként lépnek fel a fesztiválon.

- Húsz Éve állandó tagjai vagyunk a Zenitnek, egy igen széles Békéscsabai réteg szeret bennünket. Nagyon sok a zenekarnak a rajongója. - hangsúlyozta Maczkó István, a Körösparti Vasutas fúvószenekar zenekari vezetője

A Csabagyöngye Kulturális Központ rendezvényei adják idén is Szent István ünnepén a békéscsabai programok gerincét.

Ahogyan az elmúlt évben, úgy idén is a Minőség Díjjal kitüntetett kulturális központ szervezi a kora délelőttől estig tartó események legnagyobb részét. 

Egész napra kínál történéseket a Csabagyöngye Kulturális Központ augusztus 20-án. A délutáni színpadi programért és a nap kiegészítő, családi eseményeiért felel az intézmény. Már délelőtt 9 órától játékokkal várják a családokat a Főtérre. Ugrálóvárat, kisautókat és játszóházat ígérnek a Meseházzal és természetesen vásár is színesíti a programot. 
A színpadi produkciók délután háromkor kezdődnek, a helyi gyermekek nagy kedvence, Évi Tündér fellépésével a főtéri színpadon. 

Oldalak