EHF-kupa

Az 1. kalapból sorsolták a Békés megyei együttest a legjobb 32 között.

Az orosházi kézisek a hétvégén másodszor is legyőzték a belga Hubo Initia Hasselt együttesét, így kettős sikerrel jutottak a következő körbe. Itt már a csoportkörbe kerülés lesz a tét az NB I-es gárdának. A három, még talpon lévő magyar együttes közül csak az Orosháza került az első kalapba. A sorsolás végül a dán Skjern Handball csapatát sodorta Buday Dánielék útjába.

A két gárda november 22-én vagy 23-án csap össze először az északi országban, majd a visszavágóra egy héttel később kerül sor. A bécsi sorsoláson emellett kiderült, hogy a Balatonfüred az osztrák Alpla HC Hard, a Tatabánya pedig az orosz Szentpétervár testén keresztül juthat a legjobb 16 közé.

Az Európai Kézilabda Szövetség székházában kisorsolták a nemzetközi kupasorozatok első párosításait.

A bajnoki 7. Orosháza csapata utólag nevezett az EHF-kupába. A csapatnak már az első körben pályára kell lépnie. A bécsi sorsoláson kiderült, hogy Békés megyei együttes a moldáv HC Olimpus-85-USEFS egárdájával küzdhet meg a továbbjutásért.

A sárga-zöld csapat idegenben kezdi a párharcot és amennyiben sikerrel jár, a második kanyarban BL-selejtezős ellenfele lesz. Mint arról a klub honlapja beszámol, a kisinyovi kék-fehér kézilabda klub 1985-ben alakult, három alkalommal nyerte meg hazája bajnokságát és 11 alkalommal szerzett ezüstérmet a pontvadászatban. A HC Olimpus-85-USEFS együttesének legjelentősebb nemzetközi eredménye, hogy az EHF Kupagyőztesek Kupájában két alkalommal (2009/10 és 2010/11) is a harmadik fordulóig jutott.