Műhelylátogatás

A Munkácsy Mihály Emlékház szervezésében tekinthették meg az érdeklődők Plesovszki Klára keramikus vintage műhelyét Békéscsabán. A látogatás során az érdeklődők betekintést nyerhettek a kerámiakészítés rejtelmeibe.

Plesovszki Klára keramikus Orosházán járt általános iskolába. Hetedik osztályos korában vezették be az iskolában a kerámia fakultációt, melyre két évig járt. Egy kirándulás alkalmával a hódmezővásárhelyi majolika gyárban jártak, ahol azonnal beleszerelmesedett a kerámiafestésbe, mely szenvedélyévé is vált. A mostani műhelylátogatás során az érdeklődők bepillantást nyerhettek a kerámiakészítés rejtelmeibe.

A keramikus az elkészült alkotásokra igyekszik a mai trendeknek megfelelő motívumokat és színeket festeni, akár egy tojásra, szívecskére vagy éppen tányérra.

A művészhez legközelebb a botanikai motívumok állnak. Leginkább virágokat és növényeket szeret festeni, de igyekszik a vásárlói igényeknek is eleget tenni.

Plesovszki Klára korongon is készít kisebb edényeket. A műhelylátogatás során azt is megtudtuk, hogy a gyermekei nagyon szeretnek az agyaggal dolgozni, ezért bízik abban, hogy a három közül legalább az egyik továbbviszi majd a családi üzletet.

GallériaVideó

Új hozzászólás