Közös értekezletet tartott a Nemzeti Agrárkamara és a Békés Megyei Kormányhivatal

Közös értekezletet tartott a Nemzeti Agrárkamara és a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az ülésen értékelték a tavalyi évet és a 2018-as célkitűzéseket is ismertették.

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2013 és 2020 között összesen 1300 milliárd forintot biztosít elsősorban agrárberuházásokra. Ezzel az évi 185 milliárd forinttal a mezőgazdaság fejlesztése és a gazdálkodó szervezetek környezetének jobbá tétele a cél. Ezekből az országos támogatásokból Békés megye is jelentős forrásokhoz jutott.

A Nemzeti Agrárkamara célja, hogy a termelők minél szorosabb együttműködésben dolgozzanak annak érdekében, hogy a gazdaság hatékonyabban működjön. Ifj. Huba Imre, a NAK vidékfejlesztésért felelős alelnöke a konferencián ennek módjairól és jelentőségéről tartott előadást a megjelenteknek.

A Békés Megyei Kormányhivatal célja az, hogy a Békés megyei gazdák minél sikeresebben tudjanak működni, hiszen mind a kapcsolattartás, mind a koordináció a hivatal feladata.

2018 január 1-től a továbbá a Békés Megyei Kormányhivatal kezeli a vidékfejlesztési programban beérkezett megyei pályázatokat is, melyeket természetesen többek között civil szervezetek, agráriumból élők és önkormányzatok is benyújthatnak.

GallériaVideó

Új hozzászólás