Százötvenezredik látogatóját köszöntötte a gyulai Almásy-kastély

Százötvenezredik látogatóját köszöntötte a gyulai Almásy-kastély. A felújított műemléket két év alatt tekintették meg ilyen sokan, a helyiek mellett többségükben a fürdővárosba érkező turisták.

Egy Füzesgyarmaton üdülő, Budapesten élő pár és kisfia volt a szerencsés, százötvenezredik látogató a gyulai Almásy-kastélyban, akiket Dombi Ildikó ügyvezető igazgató gyulai kolbászt, pálinkát és lekvárt is tartalmazó ajándékcsomaggal köszöntött. A fiatal pár, szállásukon az internetet böngészve talált rá a kastélyra.

Gyula Város Önkormányzata 2011-ben vagyonkezelésbe vette az állami tulajdonú kastélyt. A főszárnyra és a kastélypark megmaradt részére 2012-ben benyújtott sikeres EU-s turisztikai vonzerő-fejlesztési pályázat keretében 2014-15-ben – a műemléki elveknek megfelelő módon – az épület teljes körűen helyreállításra került. Az egykori grófi rezidenciában 2016-ban nyílt meg a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere kiemelte, hogy azon kívül, hogy az Almásy-kastély egy országos jelentőségű műemlék, a városnak egyik nagy lehetősége is, ami már 2016 óta, 2 év elteltével is eredményes.

A városvezető hozzátette azt is, hogy Európai Uniós pályázaton keresztül egymilliárd forintot nyertek, melyből az 1896-ban átadott Szent Miklós-park felújítása mellett szeretnének egy báltermet is kialakítani az Almásy-kastély mostanáig nem használt mellékszárnyában, emellett a későbbiekben gasztrotörténeti- és wellness-élményeket is szeretnének nyújtani a vendégeknek.

GallériaVideó

Új hozzászólás