Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A grillázskészítés fortélyai

A grillázskészítés fortélyai címmel nyílt kiállítás a Békéscsabai Ipartestület székházában. A tárlattal egybekötve Fehér György aranykoszorús cukrászmester előadást is tartott a megjelenteknek a grillázskészítés munkafolyamatáról, a tervezés fázisától - a késztermékig.

A grillázs egy cukorból készített, törött darabokból álló édesség. Főleg cukorból áll, de sokan diót, mogyorót, pekándiót, vagy mandulát is adnak hozzá. Egyes közel-keleti tájakon pisztáciát, számos ázsiai országban pedig szezámmagot is tesznek bele. Magyarországon a leggyakrabban használt alapanyag a dió és a földimogyoró. Fehér György aranykoszorús cukrászmester művészi módon készíti ezt a különleges édességet.

A grillázshoz Fehér György elsősorban dióbelet használ, hazánkban ez a legelterjedtebb alapanyag. Az édesség megalkotásához a cukrászmester többféle anyagot is használ, ezeknél különböző eljárásokat alkalmaz.

A számos, különleges grillázsból készült alkotást felsorakoztató tárlat az Ipartestület Kossuth téren lévő irodájában tekinthető meg hétköznapokon 8 órától 13 óráig.

GallériaVideó

Új hozzászólás