20 éve tűnt el Szathmáry Nikolett

20 éve annak, hogy Gyulán az akkor 7 és fél éves Szathmáry Nikolett eltűnt. Néptáncóráról indult haza, de soha nem érkezett meg. 3 évvel később 2001-ben találták meg maradványait és bizonyossá vált, hogy a kislányt meggyilkolták.

Vasárnap 20 éve annak, hogy Gyuláról eltűnt az akkor hét és fél éves Szatmáry Nikolett. A kedves arcú kislány 1998. január 14-én valamivel délután négy óra előtt néptáncóráról indult haza, egy ideig együtt sétált a helyi gyermekorvossal, majd elváltak útjaik, Niki innen már csak pár száz méterre lakott. Sajnos többet már senki sem látta élve. Azóta is rejtély, hogy mi történhetett. A legvalószínűbb az, hogy valaki a kocsijába csábította. Az eset nem csak a helyi lakosokat, de az egész országot mélyen érintette. A gyulai kislány családja fájdalma 20 év után sem enyhült. Szülei minden évben emléksétát szerveznek és ez idén január 14-én sem lesz ez másképp.

A rendőrségnek még aznap este jelentették Szathmáry Nikolett eltűnését, ahol az előírásoknak megfelelően azonnal elrendelték a nyomozást. Mivel Niki reggelre sem került elő, hatalmas erőket mozgósítottak. A fővárosból lerendelték a készenléti rendőrséget, hogy segítsenek Békés megyei kollégáiknak a kutatásban. Átfésülték Gyula kül- és belterületét, csatornákat engedtek le, kutakat szivattyúztak ki – mindhiába. A rendőrség hárommillió forintos vérdíja, amelyet a nyomravezetőnek felajánlott, a mai napig érvényben van.

GallériaVideó

Új hozzászólás