Laptopot adományoztak nyugdíjasoknak Sarkadon

A Segítő Kezek Infokommunikációs Program segítségével jutott laptophoz 75 idős, sarkadi lakos. Az ünnepélyes átadón a számítógépeket a programért felelős miniszteri biztos adta át a meghívott nyugdíjasoknak.

75 idős, sarkadi lakos kapott informatikai eszközöket és internet hozzáférést az Idősügyi Infokommunikációs program keretében. Az erről szóló sajtótájékoztatón megjelent a polgármesteren kívül a programért felelős miniszteri biztos, Jeneiné Rubovszky Csilla, valamint Dr. Kovács József országgyűlési képviselő is, akik beszédükben kiemelték, hogy az informatikai eszközök segítenek az idős embereknek az egészségromlás megakadályozásában, valamint a rendőrséggel való közvetlen összeköttetésnek köszönhetően biztonságérzetük növelésében is.

A program célja, hogy az időseket bevezessék az internet világába. Az eszközökkel képesek lesznek tartani a kapcsolatot a családtagjaikkal, barátaikkal különböző infokommunikációs alkalmazások segítségével.

A laptopokra olyan készségfejlesztő programokat is telepítettek, melyek segítenek az időseknek szellemi frissességük megtartásában, valamint az eszközök segítségével vészhelyzet esetén azonnal segítséget tudnak kérni.

A programot több kritika is érte, mivel a pályázat feltételei nem voltak minden esetben tisztázva. A 24.hu online hírportál állítása szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium többszöri megkeresése után, először október elején nem adott tájékoztatást arra hivatkozva, hogy még nem aktuális a pályázatról beszélni, utána október 20-án arra hivatkozva utasították el a választ, hogy a program még előkészítés alatt áll. Ezzel szemben 10 nappal később már arról értesítette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az online hírportált, hogy a pályázatokat lezárták.

GallériaVideó

Új hozzászólás