Újévi állófogadás

Az idei évben sem maradhatott el Békéscsabán a már hagyománynak számító újévköszöntő állófogadás, ahol részt vettek többek közt a város-, az intézmények-, a hatósági szervek-, a vállalatok vezetői, a városatyák, valamint a sajtó képviselői is.

A vállalkozások fontos szerepet játszanak egy város életében. Munkát biztosítanak a lakosságnak, adóbefizetéseikkel hozzájárulnak a város fejlődéséhez és a település motorjaként működtetik a mindennapokat. Békéscsabán is már hagyomány az új esztendő kezdetén, hogy egy állófogadás keretében cseréljenek eszmét a város- és a cégek vezetői.

A város helyi adóbevétele 4 milliárd forint, melynek nagy része a helyi vállalkozásoknak köszönhető. Ez az összeg biztosítja a település üzemeltetési-, kulturális-, sport- és szociális kiadásait. A vállalatok vezetői, szinte kivétel nélkül pozitívan könyvelték el a 2017-es esztendőt, sőt a 2018-as évre is pozitív előrejelzéseik vannak.

Az ipar mellett a kereskedelemben is növekedés volt tapasztalható a tavalyi évben, és ebben az ágazatban is biztatóak a mutatók 2018-ra.

Összességében elmondható, hogy dinamikus fejlődésen ment keresztül Békéscsaba városa az elmúlt évben és az idei folyamatokat figyelembe véve hasonló, pozitív irányvonal várható a 2018-as esztendő mutatóiban is.

GallériaVideó

Új hozzászólás