Óvodások sportoltak a főtéren

Immár 19. alkalommal rendezték meg az Óvodai Sportnapot Békéscsabán. A gyerekek izgalmas sor- és váltóversenyek során bizonyíthattak.

Közös éneklés teremtette meg a jó hangulatot a Szent István téren, majd Jimmy bohóc szaxofonjával és a gyerekek segítségével elüldözte a felhőket az égről, így a kellemes időjárás is garantált volt szerda délelőtt. Összesen 36 csapat gyűlt össze a városi verseny alkalmával, hogy megküzdjön egymással.

A megmérettetésre eddig minden esztendőben a Városi Sportcsarnokban került sor, most azonban új helyszínre költözött a verseny. Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere kiemelte, gyakorlatilag az új főteret most adták át hivatalosan az óvodás korosztálynak, hiszen eddig már mindenki birtokba vette ezt a szép főterünket, most az óvodáson volt a sor.

Ebben az évben több, mint 400 gyerek vetette bele magát nagy lelkesedéssel a sorversenybe. A rendezvény amellett, hogy megőrizte a hagyományokat, évről évre meg is újul. A megmérettetés főként az óvodától búcsúzó gyerekeknek szól, de természetesen kisebbek is megmutathatták tudásukat.

A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat, amelyeket többnyire sikeresen teljesítettek.

- Oda kellett gurítani az óvó néninek a labdát, meg kellett kerülni a bóját, majd a labdát oda kellett adni a következő embernek – mesélte el Kiss Ramóna, a mezőmegyeri óvoda egyik kitartó versenyzője.

A rendezvény ezúttal is nagy sikert aratott a kicsik körében, így jövőre a jubileumi, 20. óvodai sportnappal folytatódhat a szép hagyomány.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Benke Éva

 

GallériaVideó

Új hozzászólás