Egészségváros lesz Békéscsaba

Május 31-én egészségváros lesz Békéscsaba. A főtéren egész napos ingyenes programokkal, tanácsadással és szűrésekkel várják az érdeklődőket. A rendezvényt az egyik gyógyszergyártó cég szervezi, amely vállalta, hogy a résztvevők számától függően támogatja majd a Réthy Pál Kórházat.

4 évvel ezelőtt Gyulán a Pándy Kálmán kórház sikeres pályázatának köszönhetően az egyik legnagyobb kelet-európai gyógyszercég egy egész napos programsorozatot hirdetett meg, melyen szűrésekkel és tanácsadással várták az érdeklődőket. Idén a békéscsabai Réthy Pál Kórház pályázatát bírálták el sikeresen, így május 31-én, szombaton, a város főterén nyílik meg az egészségváros.
Dr. Becsei László a Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet főigazgató-főorvosa elmondta, hogy a lényeg az egészség megőrzése, a betegség megelőzése és az egészség fejlesztése. Tulajdonképpen az egész rendezvény köré szerveződik. Részben a fitnesz világbajnokokkal, Béres Alexandrával, Katus Attilával zajlanak a programok, illetve a kórház orvosainak, képzett szakembereknek a segítségével lesznek előadások megtartva. Felvilágosítások, tanácsadások és szűrések is lesznek. 
A helyszínen lesz többek között vérnyomásmérés, testsúlyt, testtömeg index meghatározás, vércukormérések, diétás és étkezési tanácsadás, csontritkulás mérés, bőrgyógyászati szűrés és koleszterint szintmérést is végeznek majd a szakemberek. A kilátogatók pedig nem csupán a saját egészségük érdekében tehetnek, hanem a Réthy Pál Kórházért is, hiszen a gyógyszergyártó cég minden elvégzett vizsgálat után növeli az intézménynek szánt támogatási összeget.
Dr. Becsei László a Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet főigazgató-főorvosa továbbá hangsúlyozta, hogy 2 millió forint alapadománnyal támogatják a kórházat és ezen túlmenően a rendezvényen és a szűrésen résztvevők lakosonként, vizsgálatonként 300 forinttal megnövelhetik ezt az összeget. Ennek köszönhetően még több millió forintot hozzá lehet ehhez az alapadományhoz tenni.
A 4 évvel ezelőtti gyulai program során például a 2 milliós alapadományhoz másik 2 milliót gyűjtöttek a kilátogatók a Pándy Kórház javára. A Réthy Pál Kórház vezetése reméli, hogy szombaton minél többen kilátogatnak majd a békéscsabai főtérre, hiszen a lakosság egészségmegőrzése mellett a támogatás is jól jön a kórháznak.
A program reggel 10 órától délután 18 óráig tart majd. A szűrések, tanácsadások és az egész napos program mellett a kicsiket játék, kézműves sarok, arcfestés és bábszínház várja. A részletes programról a www.egeszsevaros.hu oldalon olvashatnak bővebben az érdeklődők.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Pozojevich Miklós

 

GallériaVideó

Új hozzászólás