Angyalok szárnyalása a Békéscsabai Jókai Színházban

Hetedik alkalommal rendezték meg az Angyalok szárnyalása elnevezésű jótékonysági estet a Békéscsabai Jókai Színházban. Az est folyamán neves művészek és fogyatékossággal élő fiatalok közösen léptek színpadra.

Az Angyalok szárnyalása két művész, Tarsoly Krisztina és Komáromi Anett kezdeményezésére és szervező munkája nyomán mára már hagyománnyá vált, egész estét betöltő jótékonysági est, melyet a művészek és az akadályozottsággal élő fiatalok közös előadása tesz különlegessé.

A fiatalok nagyon szeretik a színészetet, a színjátszást, ugyanis ezáltal egy olyan más világot teremtenek, amire az intézmény keretein belül nem lehetne módjuk.

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat fogyatékossággal élő gyermekei és fiataljai a színház művészeivel, valamint a város több kórusával közösen léptek fel.

Az est díszvendége Rálik Szilvia, a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas magánénekese volt, aki a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Vegyeskarával lépett színpadra.

A rendezvény célja kettős volt: egyrészt meg kívánta mutatni a fogyatékossággal élő emberek értékeit, segítve ezzel társadalmi befogadásukat, másrészt a jótékonysági est bevételével javítani az életminőségükön.

Az Angyalok szárnyalása jótékonysági est most is bebizonyította, hogy a hátrányban élők és a sérültek is képesek arra, hogy példát mutassanak a társadalomnak.

GallériaVideó

Új hozzászólás