Munkaalapú tanulás a felnőttképzésben

A Békés Megyei Kormányhivatal által vezetett, „Munkaalapú tanulás a felnőttképzésben” című nemzetközi projekt zárókonferenciáját rendezték meg Békéscsabán. A rendezvény célja a projekt során kidolgozott módszertant bemutatása volt.

2015 decemberében, a Békés Megyei Kormányhivatal irányításával indult az a nemzetközi projekt, melynek célja egy olyan Európai Uniós szinten is alkalmazható módszertan kidolgozása volt, amely a munkaalapú képzés gyakorlatait erősíti majd a felnőttképzésben. A módszertan előkészítése, nyomon követése és folyamatos tesztelése után, a zárókonferencián az eredmények kerültek bemutatásra.

A projekt nemzetközi együttműködésként valósult meg, így egy olaszországi, egy németországi, illetve egy finnországi partner is részt vett a munkában. Az olasz partner projekt koordinátora elmondta, az együttműködés során szerzett ismeretek sokat segítenek majd a munkaalapú tanulási rendszer helyi fejlesztésében.

A projekt fontos célkitűzése, hogy az új módszertan alkalmazásával a tanulás és a munka közötti átmenet megkönnyíthető, így a képzést befejezők magabiztos szakmai tudással és a munkavégzéshez szükséges kulcskompetenciák birtokában képesek megfelelni a munkaadók igényeinek.

A projektben résztvevők bíznak abban, hogy a kifejlesztett Módszertani Kézikönyvbe megfogalmazott folyamatok és tevékenységek hozzájárulnak majd a felnőtt szakképzés fejlődéséhez.

GallériaVideó

Új hozzászólás