Ünnepséget szerveztek a Békésszentandrási Duzzasztóműnél

1942. október 15-én helyezték üzembe a Békésszentandrási Duzzasztóművet. A vízlépcső átadásának 75. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen a vízlépcső évtizedes jelentőségéről emlékezett a vízügyi szakma, illetve a helyi lakosság.

Az évforduló alkalmából vízügyi szakemberek idézték fel a vízlépcső megépítésének történetét, illetve hangsúlyozták a duzzasztómű működésének évtizedes jelentőségét. Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója köszöntőbeszédében a vízlépcső építésében résztvevők munkáját méltatta, hiszen a duzzasztómű 75 éve működik problémamentesen és szolgálja a Körös vidéken élőket.

A vízlépcső működésének 75. évfordulója tiszteletére emléktáblát helyeztek el a duzzasztómű falára.  Somlyódy Balázs, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója avatóbeszédében arra kérte a Körös vidéken élőket, hogy használják ki a duzzasztó jelenlétét.

Az ünnepi rendezvény a Lampl Hugó vízépítő mérnökről elnevezett emlékplakett avatásával zárult, mellyel a duzzasztó mellett található vízerőmű építtetőinek a munkáját ismerték el.

GallériaVideó

Új hozzászólás