Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Építész Kamara. A megállapodás célja az, hogy minél szebb környezetben éljenek a Békés Megyei lakosok és javuljon az épített környezet.

A tervek szerint a jövőben így könnyebb lesz a tervezők dolga is az új épületek megalkotásánál, ugyanis folyamatos információkkal látja majd el őket a Kormányhivatal az érvényben lévő jogszabályokkal és előírásokkal kapcsolatban. A Békés Megyei Kormányhivatal az év elején indított egy programot annak érdekében, hogy a szakmai szervezetekkel minél szorosabb kapcsolatot építsen ki a hivatal.

A minél szorosabb együttműködés eléréséért a kormányhivatal különböző szakmai fórumokat, oktatásokat szervez, majd ami arra szolgál, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban fejezzék be a szükséges engedélyek kiadatását. Az Építész Kamara is azt várja együttműködéstől, hogy nagyban megkönnyíti majd a tervezők dolgát.

Az ünnepélyes aláíráson részt vett Füleky Zsolt helyettes államtitkár is, aki nagyon örül a megállapodásnak.

A településképi arculati kézikönyvtől azt várják, hogy a jövőben az, aki új házat akar építeni vagy felújítani, bővíteni szeretné, lakóépületét annak nagyban megkönnyíti majd a tervezés folyamatát. Annak köszönhetően, hogy tudni fogja azt, hogy hogyan, milyen módon tud a saját településéhez illeszkedően építkezni.

GallériaVideó

Új hozzászólás