Újabb adományt kapott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány

Újabb adományt kapott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány, ezúttal az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületétől, akik 1 millió 45 ezer forintot gyűjtöttek össze a mentőautóba szükséges eszközökre.

A koraszülött mentőautó ügye rengeteg ember számára fontos, ezt jól mutatja az is, hogy Békés megye számos települése, vállalkozója és magánembere fogott össze a nemes ügy érdekében. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke elmondta, hogy soha nem gondolta, hogy ilyen rövid időn belül közel 40 millió forintot sikerül összegyűjteni az alapítvány számára.

Két évvel ezelőtt az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete 13 cukrász segítségével közel 500 ezer forintot gyűjtött össze, melyből egy defibrillátort vásároltak Békés városának. Juhász Zoltán, az egyesület elnöke egy rendezvényen találkozott Abdulrahman főorvos úrral és amikor hallott erről a kezdeményezésről, akkor úgy döntött, hogy újra bevállalja a nemes feladatot.

A cukrászok 8-10 óra alatt 2500 süteményt adtak el, mellyel 1 millió 45 ezer forint gyűlt össze. Ebből az összegből a mentőautóba szükséges felszerelések egy részét már meg tudják vásárolni.

A mentőautó szeptember 30-án kerül átadásra, de szolgálatba még nem állhat, hiszen a további felszerelésekre és a folyamatos működtetésre még további gyűjtésekre lesz szükség. Ezen kívül még az autóra és a személyzetre is biztosítást kell kötni, valamint be kell szerezni a mentőautó engedélyeit is. Így a Koraszülöttmentő Alapítvány továbbra is várja a felajánlásokat.

GallériaVideó

Új hozzászólás