Ifjú Polgárőrök

A Békéscsabai Szakképzési Centrum is csatlakozik az Országos Polgárőrök Szövetsége kezdeményezéséhez, melynek során a Trefort Ágoston Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban elkezdődik majd az „Ifjú Polgárőrök” toborzása.

 

Kiskunhalas után a békéscsabai szakképző iskola az országban a második olyan oktatási intézmény, aki csatlakozik a szövetséghez és felvállalja, hogy partnere lesz a polgárőrségnek abban, hogy a közbiztonság érdekében az iskolarendszerű oktatásba beépüljön a fiatalok képzése.

 

Gyarmati Sándor

elnök

Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége

 

„És az iskola vállal bizonyos oktatást is a polgárőrség kötelékébe, tehát megtanítja a polgárőröket a törvény tisztelése mellett a törvényes utat felhasználva végezni a társadalmi feladatokat.”

 

Az elmúlt időszakban a polgárőr törvény úgy rendelkezett, hogy a 14 és 18 év közötti fiatalok is teljesíthetnek polgárőri szolgálatot. Az egyesületnél eddig 1200 ifjú polgárőr van és ezzel a kezdeményezéssel ezt a számot növelik majd.

 

Gyarmati Sándor

elnök

Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége

 

„Mi azért tartjuk fontosnak, mert mennél több polgárőrt szeretnénk, fiatalokat bevonni a polgárőrség kötelékébe, mert ha átlagos életkort nézünk, azért akkor hasonló korú polgárőreink vannak, mint magam is és bizony a fiatalítás nagyon fontos feladat a polgárőrség számára is.”

 

A fiatalok a nyári gyakorlatot, valamint az érettségi előtti, kötelező 50 órás közösségi szolgálatot is el tudják végezni a polgárőrségnél. Így fokozottabban átérzik azt, hogy nekik is tenniük kell környezetük biztonsága érdekében. 

 

Gyarmati Sándor

elnök

Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége

 

„A feladatuk az ifjú polgárőröknek ugyanaz, mint a felnőtt polgárőröknek csak egyedül szolgálatba nem lehetnek, a törvény nem teszi lehetővé. Megtanulják a polgárőri feladatokat és ők is tudnak tenni a lakosság közbiztonsága érdekében, társadalmi munkában végezhetik a munkájukat.”

 

Az együttműködés hamarosan aláírásra kerül és a szövetség minden segítséget megad az iskolának, valamint az intézmény is sok szakmai munkával és útmutatással segíti majd a fiatalokat a polgárőrré válásban.

GallériaVideó

Új hozzászólás