Törvénytelen randevú

A Törvénytelen randevú című darab főpróbájára került sor a Békéscsabai Jókai Színházban, melynek bemutató előadására szeptember 15-én kerül majd sor.

 

A színházban való közös munka már korán, a tavalyi évad végén  megkezdődött a Törvénytelen Randevú c. darab angol rendezője és a színészek között. A legnagyobb feladatot a munkafolyamatban a hazai és az angol humor találkozása okozta. 

 

 

Fehér Tímea

színművész

 

„Elég izgalmas volt abból a szempontból, hogy másfajta ízlésvilág, másfajta humorérzék, ha lehet ezt így mondani, ha létezik angol humor meg magyar humor, meg nem tudom milyen humor. Tehát ebből a szempontból izgalmas volt, mert az, ami esetleg az angol rendező ízlésvilágnak megfelelő humor, az nekünk nem elég humor és fordítva, tehát ebből, a próbafolyamat izgalma az ebből fakadt.”

 

A színpadi mű közreműködői azt remélik, hogy a szituációkban a nézők majd magukra ismernek és ez lesz a színházi szórakozás alapja, hiszen nevetni legjobban magunkon tudunk, már ha van elég bátorságunk hozzá.

 

Robert Cogo-Fawcett

rendező

 

„Az egyik ok, amiért erre a műre esett a választásunk az az volt, hogy a mai világban, ami egy nehéz és egyre

kellemetlenebb hely, szükség van egy vidám darabra, ami után az emberek úgy hagyják el a színházat, hogy a fellegekben

járnak. Remélem így lesz.”

 

Bartus Gyula

Jászai Mari-díjas színművész

 

„Az üzenet az talán afelé vihető, hogy érdemes e erkölcscsősznek lenni a világban, érdemes-e kitartónak lenni egy házasságban, érdemes-e hűségesnek lenni és a másik dolog, hogy érdemes-e szerelmesnek lenni.”

 

Az angol rendező szerint a legfontosabb cél az, hogy a nézők jól szórakozzanak. Az, hogy a munka eléri-e a kívánt eredményt, az csakis a közönség reakcióiból szűrhető le. Ez leghamarabb a francia komédia premierjén, pénteken, 19 órakor derül majd ki a Jókai Színházban.

GallériaVideó

Új hozzászólás