III. Magyar Értékek Napja

Szeptember 9-én Budapesten a Szent István Bazilika előtti téren a Magyar Nemzeti Értékek és Hungaricumok Szövetsége, valamint a NMI Művelődési Intézet együttműködésében, több ágazat összefogásával valósult meg a III. Magyar Értékek Napja, ahol Békés megye is számos értéket vonultatott fel.

 

A Magyar Értékek Napja egy egész napos, kétévente megrendezett kulturális, hagyományokat és értékeket őrző esemény, ahol az ország 19 megyéjéből, illetve a környező országok magyarlakta területeiről érkeznek hagyományőrzők, kézművesek, közművelődési szakemberek, hogy bemutassák hazánk értékeit. Természetesen Békés megye is számos értékkel képviseltette magát.

 

Vantara Gyula

Országgyűlési képviselő

 

„Örömmel tapasztalhatjuk, hogy Kádár Ferkó színháza és a Békés megyei pavilon is nagy népszerűségnek örvend egyrészt ugye, hogy megismertessük azokkal, akik még nem ismerik, Békés megye értékeit másrészt pedig erősítsük, akik már ismerik, a csabai kolbászt ismerik, a Békés megyei értékeket megismertessük, illetve megerősítsük értékeinket, hogy igen is ezek élnek, fejlődnek és egyre szélesebbek lesznek.”

 

Kádár Ferkót, a békéscsabai Fotószínház vezetőjét is megtiszteltetésként érte a meghívás. Rengeteg érdeklődő látogatta meg a Békés megyei standot, illetve a Fotószínházat is.

 

Kádár Ferkó

vezető

Fotószínház

 

„Nagy megtiszteltetés, hogy a megyénket mi is képviselhetjük. 3 hátteret hoztunk magunkal. Hoztunk egy vásárit egy nagy malaccal természetesen, hoztunk egy tanyaudvart és egy huszáros, betyárost. Ezekhez a hátterekhez tudunk adni, olyan kellékeket, amiket büszkék lehetünk Békés meggyéért például egy csabai vastagkolbászt vagy egy flaska Csabagyöngye bort. Elég sok embert lefényképeztünk már ma. Nagyon sok külföldit és hát a magyar vendégek száma is szép. ”

 

Két év múlva Magyarország ismét felvonultatja majd folyamatosan bővülő és fejlődő értékeit a Szent István Bazilika előtt.

GallériaVideó

Új hozzászólás