Testvérváros látogatás

132.500 eurós támogatást nyert el Gyula városa az Európa a polgárokért programon. Az összegből egy öt állomásos testvérvárosi látogatást tesznek a város küldöttei, ahol szakmai programokon vesznek majd részt.

 

Negyedik alkalommal nyert Gyula városa az Európa a polgárokért program Testvérvárosok Hálózata alprogramján. Minden évben különböző tematikájú programra lehet pályázni, idén a társadalmi vállalkozások fejlesztésének a lehetőségeit osztják meg egymással a testvérvárosok.

 

Szilágyi Tamás

szakértő

 

„Az elmúlt 5 év során 3 sikeres projektet valósítottunk már meg testvérvárosainkkal közösen. Volt projekt, amely az aktív időskori és a generációk közötti szolidaritás évéhez kapcsolódott, volt projektünk, amely a munka és a család összehangolását vizsgálta, jelen projektünk a társadalmi vállalkozások témakörét igyekszik körüljárni. 5 helyen szervezünk konferenciákat, workshopokat, illetve study tourokat, tereplátogatásokat, ahol vizsgáljuk a Gyula testvérvárosaiban működő társadalmi vállalkozásokat. Kiváló modelleket láttunk már az évek során, például Olaszországban. Igyekszünk ezeknek az adaptációs lehetőségeit megvizsgálni, hogy a szűkebb pátriánkban, itt a régiónkban milyen módon tudunk esetleg már működő jó gyakorlatokat behozni.”

 

Erre a projektre 132.500 euró vissza nem térítendő támogatást nyújt az Európai Unió.

 

Hajnal Edit

projekt menedzser

 

„Az eredményei nem annyira kézzel mérhetőek, és ugye, mint a marketing, nem azonnal látszik, hanem később térül meg. Arról beszámolhatunk, mint ahogy azzal kezdtem az interjút is, hogy Budrio gyümölcsöző és virágzó kapcsolatot mutat, ami azt jelenti, hogy nem csak az önkormányzatok, városi vezetők találkozója, ahogy az alpolgármester úr is elmondta, hanem igenis a civil vonal fejlődik. Például az oktatási kapcsolatok a budrioi gimnázium és az Erkel Ferenc gimnázium között már évek óta hosszú kapcsolat van, oktatási csereprogramok vannak és utazások.”

 

A delegáció első állomása az olaszországi Budrio lesz, ahol a jövő héten töltenek el néhány napot. A projekt záróeseményére Gyulán kerül majd sor a jövő évben.

GallériaVideó

Új hozzászólás