Kollégium átadó

Átadták Békéscsabán a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola felújított kollégiumát. Az energetikai beruházás keretében az épület új nyílászárókat kapott, a tetőszigetelést korszerűsítették és napelemeket szereltek fel a kollégium tetejére.  

 

A felújítás szükségességéhez nem fért kétség, hiszen az épület már nagyon leromlott állapotú volt. Az oktatás minőségének egyik nagyon fontos kritériuma a kollégiumok állapota, ugyanis a diákok fejlődésének alappillére az, hogy megfelelő pihenési lehetőséget és az iskola utáni idő hasznos eltöltését biztosítsa a tanulók számára.

 

Mucsi Balázs

főigazgató

BSZC

 

„683 nyálszárót… került felhelyezésre. ”

 

A felújítás nem csak a diákok számára jelent jobb körülményeket, hanem az intézmény gazdálkodását is segíti, ugyanis a beruházással az eddigi energiaszükséglet 80%-át takarítja meg az iskola. Az energetikai beruházás harmadik fontos hozadéka az, hogy a Szakképzési Centrum az ilyen fejlesztésekkel sokkal vonzóbb a vidéki diákok számára, ami a beiskolázási adatokból is tisztán látszik.

 

Mucsi Balázs

főigazgató

BSZC

 

„A háromszáz fős kollégiumunkban…vagyunk talán teltházzal.”

 

A Békéscsabai Szakképzési Centrum a tervek szerint folytatja az ilyen és ehhez hasonló beruházásokat. A következő fejlesztés a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola tornaterme lesz, ahol a Békéscsabai Röplabda Sport Egyesülettel közösen újítják fel a világító rendszert és a terem padlóburkolatát.

GallériaVideó

Új hozzászólás