Jaminai Családi Nap

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Békéscsabán a már hagyománnyá vált Jaminai Családi Napot, mely egy főzőversennyel vette kezdetét.

 

A családi nap Jaminában már közel 10 éves hagyományra tekint vissza. Az elmúlt 2 évben vette át a rendezvény szervezését a Jaminai Településrészi Önkormányzat, mely fontosnak tartja az itt élők identitásának erősítését is.

 

Zelenyánszkiné Dr. Fábián Ágnes

tanácsnok

Békéscsaba Megyei Jogú Város

 

„Szeretnénk mi képviselők meghívni a jaminai lakosokat egy kicsit kötetlen, szabad formában egy délutánra, hogy együtt lehessünk, együtt ünnepelhessük a nyár végét, meg azokat a kis fejlesztéseket, amit el tudtunk érni itt Jaminában. Ne mindig csak a munkáról, a kötelességekről legyen szó, hanem a szórakozásról is.”

 

A délután egy főzőversennyel indult, melyen 11 csapat vett részt. A rotyogó bográcsok közt azt hinné az ember, hogy a pörkölt, csak pörkölt, de mindegyik csapatnak megvan a maga egyedi receptje, amit vagy az őseitől vett át, vagy valamilyen hagyomány alapján készít vagy saját ízléséhez alakít ki.

 

Such Éva és Hrabovszki Pálné Pauló Ilona

 

 „A miénk az igazi parasztosan tótosan fog készülni… ennyi.”

 

Radnai Józsefné

 

„Először föl kell tenni a zsírt…szépen megfő.”

 

A rendezvényen a tavalyi évtől kezdve egy kitüntetést adnak át olyan személyek részére, akik valamilyen módon segítették Jamina fejlődését. Ebben az évben a díjat Buka Mihályné kapta, aki idő közben elhunyt férjével közösen, sok éven át segítette a településrész életét.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás