Nehéz az iskolatáska

Hamarosan megkezdődik az új tanév! Vannak olyanok akik örülnek neki, de persze olyan iskolás is akad, aki még egy kicsit meghosszabbítaná a nyári szünetet. A tanszereket viszont mindenkinek be kell szereznie még szeptember előtt és a roham még csak ezután kezdődik a boltokban.

 

 

 Az augusztus minden iskolás számára a visszaszámlálást jelenti, azonban ilyenkor nem a VAKÁCIÓ-t betűzik visszafele, hanem a napokat számolják az iskolakezdésig. Az utolsó előtti hetek általában a tanszerek vásárlásával telnek el, de vannak olyanok, akik ilyenkor még próbálják kiélvezni az utolsó napokat és még a szabadságra koncentrálnak.

 

Komócsin Gábor

 

„-Nagyon semmi különös nincsen, kondival, zenével, amivel csak tudom, családdal töltöm, mindent, tehát, semmi extra nincs.

  • -Tanszereket megvetted már?

„-Dehogy, semmi extra. Majd, azt majd utána. Ráér még nagyon.

 

Andó Tamás

 

„Egyenlőre még sehogy, élvezzük a nyarat, de most már lassan el kéne kezdeni cuccokat venni, füzeteket, ilyesmiket.

 

Vass Fanni

 

„-Én már bevásároltam füzetet, mindent, szóval én már elkezdtem készülni. A könyveket készültem már elővenni, de még nem sikerült.

  • -Nincs még túl jó idő az iskolához?

„-De, nagyon meleg van, iskolapadban nem lehetne kibírni ezt a hőséget.

„Nekünk a legmelegebb termünk van, szóval mi télen is megsülünk, szóval tök mindegy.

  • -Milyen ilyenkor visszarázódni az iskolába a nyári szünet után?

„-Nagyon rossz, az első egy-két hét az nagyon rossz lesz, azt látom előre, de utána csak megszokjuk, utána úgy is jobb idő lesz, szóval reméljük, hogy egyre jobb lesz.

  • -És neked, hogy szokott ez menni?

„-Én könnyen belerázódok, én megkaptam, hogy hiperaktív vagyok, szóval én mindent nagyon lazán veszek meg minden, szóval én már nagyon várom, de csak az osztálytársak miatt. A tanulás miatt már nem.”

 

Természetesen a tanszervásárlást senki nem tudja megúszni és számításba kell vennie egy családnak a költségvetésben ezt is, hiszen előfordulhat, hogy csak az írószer boltban 30.000 Ft-ot is megközelíti az összeg, amit el kell költeni a teljes körű felszerelések megvásárlásához.

 

Pongrácz Lászlóné

boltvezető

Univerzál Zrt. 4sz. Papírbolt

 

 „Ha táskát nem kell venni, akkor egy olyan 10-15 ezer, ha táska is benne van, akkor olyan 30 körül, mert a táska olyan 10-20 között mozog. Tehát attól függ, hogy azt is itt veszik-e meg, de körülbelül egy olyan 30 ezer forint táskával együtt.”

  • És mi az amit ez a 30 ezer forint összefoglal?

„A 30 ezer forintból általában listákat szoktak írni és abba minden benne van, tehát a tolltartótól kezdve, tornazsákig, füzetekig, mappákig, festékekig, színes ceruza, minden, tehát abban minden benne van, ami egy iskolába kell.

nők.”

 

Mindezek mellett a legfontosabb az, hogy a gyerekek élvezzék az iskolát és minél hamarabb bele tudjanak rázódni az iskolai közegbe a hosszú nyár után. A szükséges tanszerek vásárlását pedig tényleg ráérnek akár az utolsó pillanatra is hagyni, hiszen a papírboltok maximálisan felkészültek az iskola előtti nagy rohamokra.

GallériaVideó

Új hozzászólás