10 milliárd forintos pályázat

Munkahely-teremtő beruházások támogatására indított 10 milliárd forintos keretösszegben pályázati programot a Nemzetgazdasági Minisztérium. A mikro, kis és középvállalkozások szeptember 15-ig nyújthatják be pályázatukat.

 

A Békés Megyei Kormányhivatal annak érdekében, hogy a cégek tisztában legyenek a pályázat feltételeivel, munkáltatói fórumot szervezett a kormányhivatal nagytermében. A megjelent vállalkozókkal Takács Árpád kormánymegbízott ismertette a kormány jövőbeli célkitűzéseit.

 

Takács Árpád

kormánymegbízott

Békés Megyei Kormányhivatal

 

„Ez a program beruházások támogatására irányul. A vissza nem térítendő támogatás segítségével új gépeket, berendezéseket, illetve műszaki eszközöket szerezhetnek be, illetve új létesítmények építési költségére is fordíthatják ezt a támogatási összeget.”

 

A támogatással a kormány ösztönözni szeretné a vállalkozásokat, hogy innovációt hajtsanak végre, ami reményeik szerint a cégek termelékenység-növekedését okozza majd. Ez nagyon fontos, ugyanis ha egy vállalat versenyképessége nő, azzal az egész ország versenyképessége is javul. A pályázati forrás elnyerése érdekéiben két új munkahelyet kell létesíteniük a vállalkozásoknak, melyeket minimum három évig fenn is kell tartani. Amennyiben ez sikerül, a cégek 1,5 millió forintot igényelhetnek alaptámogatásként nem regisztrált álláskereső felvétele esetén.

 

Pántya Imre

van névinsert

 

„Ennek a támogatásnak a beadási határideje 2017 szeptember 15-e. És ennek a beruházási támogatásnak a népszerűsítése érdekében rendeztük ezt a mai munkáltatói fórumot. Bízunk benne, hogy minél többen élnek ezzel a lehetőséggel a korábbi évekhez hasonlóan és akár több száz új munkahelyet tudunk teremteni ennek a lehetőségével.”

 

Az alaptámogatáson kívül kiegészítő támogatásokra is lehet pályázni. Így többek között az, aki kedvezményezett járásban vagy településen teremt új munkahelyet, az személyenként akár 2,7 millió forintos forrást is igényelhet.  

GallériaVideó

Új hozzászólás