Építőipari Nívódíj a gyulai Kisdelta Árvízi Szükségtározónak

Az Építőipari Nívódíjat 1999-ben alapította az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesülete, melyekhez idő közben további szakmai szervezetek is csatlakoztak. Ez a díj a kiemelkedő építészeti-műszaki színvonalon megvalósított építmények, például műtárgyak, épületegyüttesek, illetve az ezekben közreműködő szervezetek pályázat útján történő elismerése.

A tavalyi évben benyújtott pályázatok során a bíráló bizottság 14 építményt részesített Építőipari Nívódíjban, melyet egy tanúsítvány és a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesít meg. Az egyik díjazott a Gyulán található Kisdelta Árvízi Szükségtározó létesítmény volt, ahol ünnepélyes keretek között avatták fel az Építőipari Nívódíjat hirdető táblát.

Az elmúlt években nem volt komolyabb probléma, de azért soha nem lehet tudni, hogy a természeti viszonyok és körülmények hogyan változnak meg a mai globális időjárás hatására. Ez az árvízi

szükségtározó egy nagy előrelépés volt az árvízvédelemben, hiszen 29 Békés megyei településnek nyújt védelmet, köztük például Gyulának is. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is több fejlesztés megvalósul a Körös-Vidéki Vízügyi Igazgatóság által. Sor kerül a Körösladányi duzzasztó és a szeghalmi térség teljes belvízvédelmi rekonstrukciójára, mely jelentősen javítani fogja az ott élők és gazdálkodók belvízi biztonságát. Ezeken kívül vannak elképzelések és pályázatok a román-magyar együttműködési program keretében is. A Vízügyi Igazgatóság bízik abban, hogy ezen fejlesztések kapcsán is lesz lehetőségük a jövőben hasonló volumenű pályázatok megnyerése. 

GallériaVideó

Új hozzászólás