Ünnepség a Békéscsabai Mentőállomáson

Május 10-e a Mentők Napja. Ez alkalomból a Békéscsabai Mentőállomáson megrendezett ünnepségen adták át a városi jótékonysági bálon felajánlott összegből vásárolt eszközöket.

Az Országos Mentőszolgálatot 1948. május 10-én alapította Orovecz Béla, aki ennek az állami egészségügyi intézménynek az első főigazgatója lett. Az intézmény feladata az életmentés és a sürgős ellátás biztosítása. Megalakulása óta ezt a napot a Mentők Napjaként tartjuk számon.

- Én úgy gondolom, hogy minden szervezetnek a szervezeti kultúrájához kapcsolódik az, hogy legyenek emblémái, legyenek emblematikus ünnepei, a benne dolgozók ezt megfelelően értékeljék. És álljunk meg egy pillanatra, gyűljünk össze, értékeljük az egész éves munkánkat, másrészt pedig építsük egy kicsit tovább a csapatot. De a másik fontos üzenete a Mentők Napjának a lakosság felé nyitás, hiszen nagyon nagy jelentősége van annak, hogy a lakosság megismerje a munkánkat, mind a munkakörülményeinket, mind a munkaeszközeinket és szorosabbá tegyük a kapcsolatot és ezen keresztül belekukkanthassanak a mindennapi életünkbe és munkánkba. – mondta el Dr. Zentay Attila, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet orvos-igazgatója

Békéscsaba Megyei Jogú Város a 2017-es jótékonysági bálon 948.000 forintot gyűjtött össze a Békéscsabai Mentőállomás számára. A városlakók tisztelik és becsülik a mentősök munkáját. Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy ha valaki bajba kerül, akkor a mentősök percek alatt kiérkeznek és maximális hivatástudattal látják el a feladatukat.

- Röviden kifejezve a békéscsabaiak biztonságban érezhetik magukat, és amikor csak lehet, a csabaiak szeretnék viszonozni a mentősöknek a munkájukat és ez az adakozás is ennek köszönhető és így tudtak a csabaiak segíteni a mentőállomás infrastruktúrájának javításában. – hangsúlyozta Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

A felajánlott összegből a mentőállomás, a mentéshez szükséges eszközöket és a munkakörülményeiket könnyítő eszközöket vásárolt.

- Vásároltunk belőle mentéstechnikai eszközöket, motoros szívó készüléket, mentőtáskákat és olyan eszközöket, amik a mentő dolgozók komfortérzetét javítja. A konyhának a felszerelését újítottuk fel, navigációs készüléket vásároltunk, mosógépet vettünk, számítógépeket sikerült belőle beszereznünk. – emelte ki Csendes Csaba, a Békéscsabai Mentőállomás főápolója

A Mentők Napja alkalmából egy nyílt napot is szerveztek a város óvodásai és kisiskolásai számára. A gyerekeke a mentőállomáson betekintést nyerhettek a mentősök életébe, munkájába, valamint beülhettek a mentőautókba és kipróbálhatták az eszközöket is.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás