Húsvéti készülődés a Lencsési Közösségi Házban

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban már hagyomány, hogy különböző szakkörökkel, foglalkozásokkal készülnek a Húsvétra. Ez idén sem volt másképp, most a helyi Baba-mama csoport tagjai készítettek különböző húsvéti díszeket.

A Lencsési Közösségi Házban már régóta működik a Baba-mama Klub, ahova már egészen kicsi-, a bébi kortól három éves korig járhatnak az anyukák gyermekeikkel. A foglalkozásokon általában 10-15 anyuka és gyermek vesz részt, bár ez az időjárástól és az időponttól is nagyban függ.

- Az az igazság, hogy ez nagyban időjárás függő, babafüggő. A kisgyermekeket nem lehet kiszámítani, hogy mikor alszanak. Ez a tízórás időpont van, akinek a délelőtti alvását veszi igénybe és hozzátartozik az igazsághoz, hogy folyamatosan újratöltjük a baba-mama klubot. Most is egy olyan időszakon vagyunk túl, hogy nagyon sokan elmentek bölcsödébe és most építjük gyakorlatilag újra a klubot. Az anyukáink, akik rendszeresen járnak olyan 10 fő plusz a gyermekeink. – mondta el Diószeginé Farkas Viktória művelődésszervező

A klub összejövetelei leginkább a szülői kérések alapján szerveződnek, ez a Húsvétra való készülődéssel is így volt. A Lencsési Közösségi Ház szervezői a kérésekre mindig olyan programokat találnak ki, melyeket a szülők a gyermekekkel könnyen és élvezetesen közösen meg tudnak csinálni egy szakember segítségével. A megjelentek asztali díszeket, kitömött nyuszikat és képeslapot készítettek. A nehezebb feladatokat a szervezők mindig előkészítik, hogy ilyen módon is pihentetőbbé tegyék a foglalkozást.

- Gyakorlatilag Erzsike előkészítette. Egy nyuszit varrt körbe ezt egy két három éves gyerek is ki tudja tömni. Anyukájával szépen kifordítják, kitömik és anyuka bevarrja. Persze vannak, sokkal kisebb gyermekek nekik van egy szőnyeg lerakva játékokkal ők eljátszadoznak, míg anya dolgozik. – hangsúlyozta Diószeginé Farkas Viktória művelődésszervező

Azok az anyukák, aki úgy érzik, hogy szívesen részt vennének egy ilyen- vagy ehhez hasonló foglalkozáson, látogassanak el a Lencsési Közösségi Házba vagy érdeklődjenek az intézmény honlapján.

GallériaVideó

Új hozzászólás