Jótékonysági motoros felvonulást szervez a Körös Motoros Egyesület

Békés megyének nagy szüksége lenne egy saját koraszülött mentőautóra - ennek megvásárlásában próbál segíteni a Körös Motoros Egyesület is. Egy jótékonysági motoros felvonulást szerveznek, melynek végén a befolyt összeget átadják Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnökének.

A Körös Motoros Egyesület alig egy hónapja alakult. Egy motoros baráti társaság alapította, amely mindig is fontosnak tartotta a jótékonykodást. Már több jótékonysági tevékenységben is részt vettek és mindent szívesen csinálnak, az ételosztástól a ruhagyűjtésig. Most a közel 50 millió forintba kerülő koraszülött mentőautó megvásárlását támogatják. Ennek érdekében egy motoros felvonulást szerveznek.

- Ez az esemény most április 22-én lesz szombati napon, 14 órától lesz ez a motoros felvonulás. A Gyulai Koraszülött Mentőalapítványnak gyűjtünk. Egy koraszülött mentőautóra, hogy Békés megyének is legyen, mivel sajnos Békés megyének nincs koraszülött mentőautója, és azért döntöttünk úgy az egyesülettel, hogy támogatjuk ezt a gyűjtést, ezt a kezdeményezést és ezért szerveztünk egy motoros felvonulást, ami Békéscsabáról Gyulára fog átmenni a várhoz és vissza. – mondta el Huszka-Seben Gabriella, a Körös Motoros Egyesület vezetője

A felvonulásra nem csak motorral lehet érkezni. Aki biciklivel vagy autóval szeretne részt venni az eseményen, az bátran megteheti, hiszen itt a gyűjtésen van a hangsúly. Most csak pénzt fogadnak el, amit egy lezárt, külön erre a célra fenntartott dobozban lehet majd elhelyezni. Az esemény mottója: „Te is támogasd a koraszülött mentőautó megvásárlását minimum 1 liter benzin árával.”

- Van egy erre kihelyezett adománygyűjtő dobozunk. Ebbe kérünk mindenkit, hogy az erre szánt összeget dobja be és a megérkezésünkkor Gyulára a vár a doktorúrnak Abdul doktorúrnak ezt átadjuk és ő fogja ezt a pénzt az alapítvány számlájára befizetni és felhasználni későbbiekben a mentőautó megvásárlására. Ez a doboz ez visszakerül hozzánk. Tehát aki nem tud 22-én szombaton eljönni, ide a motoros bárba bármelyik nap bejöhet és bármekkora összeggel támogathatja a mentőautó megvásárlását. – hangsúlyozta Huszka-Seben Gabriella, a Körös Motoros Egyesület vezetője

A felvonulás a Szarvasi úti nagyáruház parkolójából indul majd, ott lesz a gyülekező 14 órakor. Aki nem tud részt venni az eseményen, az adományát a szarvasi úti motoros bárban bármikor leadhatja.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás