Állat(i) mese a Békéscsabai Jókai Színházban

A Balassi Táncegyüttes és a Jókai Színház korábban már több produkcióban is együtt dolgoztak. Seregi Zoltán színházigazgató szerint, ha egy ilyen táncegyüttes van a városban, mint a Balassi, akkor azzal érdemes együtt dolgozni és közösen létrehozni egy új produkciót.

 

A cél az volt, hogy olyan történetet vigyenek színpadra, ami a kicsiknek szól, amit ők is megértenek. Így jött létre az Állat(i) mese, mely igazából egy emberi történet, csak mi hajlamosak vagyunk az állatokra kivetíteni a saját tulajdonságainkat.

 

Ifj. Mlinár Pál rendező-koreográfus elmondta: 

„Régen, már egy éve kipattant ez az ötlet, de hogy pontosan honnan indult arra már nem igazán emlékszem. De valami olyasmi volt, hogy gondolkoztunk azon, hogy mi lehet az a téma, ami a gyerekeknek megfogható és ebből a szempontból az állatvilágba való belépés az egy nagyon hálás szerepkör, hiszen a gyerekek nagyon szeretik az állatokat. És az által, hogy emberi történet van egy ilyen állat köntösbe bújtatva a gyerekek számára sokkal szerethetőbbé válik az egész történet.”

 

A mese kapcsán a szervezők egy álarckészítő versenyt is hirdetnek. A gyerekeknek az erdő valamelyik lakóját kell az álarcaikon megjeleníteniük. Az elkészült alkotásokat az előadás előtt névvel, címmel és telefonszámmal a színház aulájában lehet majd leadni.

 

 

GallériaVideó

Új hozzászólás