Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Vese világnap Békéscsabán: Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!

2006 óta, minden év március második csütörtökén rendezik meg a Vese Világnapját. A nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a vesék szerepére, betegségeire és szűrésére. Minden évben a világnapnak kiemelt témája is van, azért, hogy egy átfogó képet adjanak a vese fontosságáról. Az idei év kiemelt témája a vesebetegség és az elhízás viszonya volt, jelmondata pedig: „Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!”.

 

A vesebetegségek hátterében olyan népbetegségek állnak, mint például a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség, vesekárosodás esetén pedig a káros anyagok felhalmozódnak a szervezetben. A betegség legtöbb esetben nem okoz semmilyen tünetet. jelenlegi ajánlás szerint, hogy ha valaki teljesen panaszmentes is, egy bizonyos életkor felett, 5 évente ajánlott megnézni a vérét és abból egyértelműen meglehet állapítani, hogy a vese működése megfelel-e az életkornak.Hogy megelőzzük a bajt, életmódbeli változtatásra van szükség; sportoljunk és étkezzünk egészségesen.

 

Emellett fontos a rendszeres szűrés, ahol kimutathatóak a betegségek. Az eseményen a gyermekkortól egészen a felnőttkorig vették végig a vese társbetegségeit, megelőzéseit, működését és kiemelték, hogy fontos a gyerekek, házi faladat utáni mozgásra, sportra, kirándulásra való ösztönözése.

GallériaVideó

Új hozzászólás