Járókelők és rendőrök túlerőben

Két idős embert is meglopott Békéscsabán az a 14 éves fiú, akit a sértettek és több járókelő vett üldözőbe. A tizenévesnek ugyan sikerült kereket oldania, de a segélyhívásra perceken belül megérkező rendőrök elfogták.

Március 14-én, délután 5 óra körül Békéscsabán, a Pásztor utcában egy vegyesboltból valaki ellopott egy táskát. A bolt tulajdonosa elmondta, hogy kiment beszélgetni az üzlet elé és közben próbálta szemmel tartani az ajtót. Egyszer azonban azt látta, hogy egy fiatalember sietős léptekkel távozik a bolttól. Nem tudta eldönteni, hogy az üzletből, vagy a mellette lévő lépcsőházból jött-e ki. Mindenesetre azonnal bement és megnézte, hogy helyén van-e a táskája. Mikor látta, hogy eltűnt a benne lévő pénzzel és iratokkal együtt, azonnal kiment az utcára és a fiú után kiáltott. Felszólítására azonban a tinédzser nem állt meg, hanem futni kezdett a Lencsési út irányába. A férfi kiáltására többen felfigyeltek és üldözőbe vették a menekülőt, aki miután látta, hogy öten futnak utána, eldobta az ellopott táskát és a saját szatyrát is. Utolérniük ugyan nem sikerült a gyanúsítottat, de a rendőröknek jó személyleírást tudtak adni róla és azt is elmondták, hogy meddig tudták követni.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság egyenruhásai Békéscsabán, a Szőlő utca és a Degré utca kereszteződésében lévő buszmegállóban meg is találták a fiatalembert. Igazoltatták, majd előállították a kapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene. Közben kiderült, hogy a meglopott férfi segítségére siető egyik járókelőt is a 14 éves fiú károsította meg. Az idős nő március 13-án, miközben beállt autójával a garázsába, ami éppen a bolttal szemben van, a garázs előtt a kerékpárja kosarában hagyta a táskáját. Amíg bent volt, a táska eltűnt. A 14 éves fiú lopta el és a rendőröknek meg is mutatta, hogy miután kivette belőle a pénzt, hol dobta el. A nyomozók az Élővíz-csatorna partján az egyik szivattyúháznál összeszedték a néni iratait és megtalálták az autója indítókulcsát is, melyet az igazolványokkal együtt visszaadtak neki.

Forrás: www.police.hu

Új hozzászólás