Sajtónap a Városházán

1990 óta március 15. a szabad magyar sajtó ünnepe. Az idei alkalmon Dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója volt a vendég azon a sajtóbeszélgetésen, melyet Békéscsaba Város Önkormányzata rendezett.

A helyi sajtó munkatársaival, hírszerkesztőkkel, riporterekkel, fotósokkal és operatőrökkel telt meg a Városháza Mokos terme. A média képviselői mellett a katasztrófavédelem és a rendőrség sajtószóvivői is jelen voltak a Szabad Sajtó Napja alkalmából megrendezett beszélgetésen, melyet immáron 7. alkalommal tartottak meg a megyeszékhelyen. Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere köszönetet mondott a helyi és országos médiumok képviselőinek, akik folyamatosan tájékoztatják az itt élőket, hírt adnak az eseményekről, részesei a közéletnek. Mint mondta, az önkormányzat is azon dolgozik, hogy minél több hiteles információ jusson el a lakosokhoz, lehetőség szerint minél gyorsabban.

A sajtó napi rendezvényeken szokás, hogy minden évben olyan vendéget hív meg a város vezetése, aki valamilyen módon kötődik a média világához. Az 1848. március 15-t is megidéző alkalomra az MTVA vezérigazgatója Dr. Szabó László Zsolt érkezett Békéscsabára, aki a sajtóbeszélgetésen a közszolgálati média jelenét és jövőjét mutatta be, de emellett a fejlődés irányairól is tájékoztatást adott. Köszöntőjében kiemelte, jó a kapcsolat a helyi televíziókkal, illetve rádiókkal, az együttműködés minden fél számára előnyös.

A szabad magyar sajtó békéscsabai ünnepén az idei vendég sok kitartást és jó munkát kívánt a helyi médiumok képviselőinek, akik a hét minden napján a nézőkért, az olvasókért, illetve a hallgatókért dolgoznak.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Fazekas Róbert

Új hozzászólás