Nyílt nap a Színitanházban

Fényshow, divatbemutatók és musical egyveleg. Mindezekkel találkozhatott az a több mint 100 fiatal, aki a színitanház nyílt napján bepillantást nyert a kulisszák mögé. A különleges program során akadtak olyanok is, akik már egy kisebb koreográfiát is betanultak.

A Színitanház vezetői úgy építették fel a nyílt napot, hogy elsősorban a végső produkciókon keresztül mutassák meg azt, hogy milyen munka folyik itt a színházban. Ennek tükrében a diákok láthattak fényshowt és divatbemutatót is. A legnagyobb sikere azonban a Musical Mánia című előadásnak volt, melynek során többek között a Rómeó és Júlia, az Aida vagy a Sinatra című darabokból kaphattak ízelítőt a diákok. Seregi Zoltán, a színitanház gyakorlati koordinátora elárulta, az volt a cél, hogy a fiatalokat megérintse a hangulat, a varázs, a hely szelleme. A nap során bemutatták a speciális szaktantermeket, a maszk- és smink szobákat, a díszletműhelyeket, valamint a világítás- és videotechnikát.

Az egyik hallgató, aki már október óta a színitanház hallgatója, kérdésünkre elmondta, olyan volt számára idejönni, mintha hazatalált volna, hiszen családias légkörben kerülhetett közelebb az irodalomhoz. A nyílt napon a jövőbeni és a jelenlegi hallgatók közösen gyakorolhattak be néhány tánclépést. Sokakat a kíváncsiság hozott el a nyíltnapra és akadtak olyanok, akik komolyabb szándékkal érkeztek, az azonban biztos, hogy mindenki élvezte az előadásokat.

A színész, színházi táncos, színháztechnikus, divat- és stílustervező szakokra a Színitanház weboldalán vagy postai úton is lehet jelentkezni. Az első felvételi június 3-án lesz, akik pedig érettségiznek vagy nem érnek rá az adott időpontban, azokat június 30-án is fogadja az intézmény.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Benke Éva

Új hozzászólás