Ebben az évben is teljes kihasználtsággal működött a Csabai Állatvédő Egyesület telephelye

Ebben az évben is teljes kihasználtsággal működött a Csabai Állatvédő Egyesület telephelye, melynek folyamatos működéséhez továbbra is létfontosságú a lakosság önzetlen támogatása.

2016-ban is teljes kihasználtsággal működött a Csabai Állatvédő Egyesület telephelye, ahol az év végéhez közeledve, jelenleg 260 kutya van elhelyezve. Mivel a gazdátlan állatok létszáma folyamatosan emelkedik, a túlterheltség egyre nagyobb probléma a menhelyen. Gubis Katalin, a Csabai Állatvédő Egyesület titkára elmondta, az előző évekhez hasonlóan, a lakosság állandó és önzetlen támogatása továbbra is létfontosságú ahhoz, hogy a telephely működni tudjon.

- Az adományokkal kapcsolatban nagyon szépen köszönjük ezúton is a lakosságnak azt a hozzáállást, amit tanúsítanak. Szinte nap, mint nap kapjuk az adományokat és most, ebben az évben először kaptunk lehetőséget arra, hogy a karácsonyi vásárban, a Főtéren egy faházban találkozzunk az állatbarátokkal, beszélgessünk és várjuk az adományaikat, akár anyagi természetű, akár élelem formájában, és nagyon szépen köszönjük. Már több, mint egy hét eltelt és még 22-éig ott vagyunk. Oda is várjuk az adományozókat, a menhelyre is várjuk az adományozókat, merthogy itt minden falatra szükség van ennek a sok sok állatkának, akikről gondoskodunk. – mondta el Gubis Katalin, a Csabai Állatvédő Egyesület titkára

A Csabai Állatvédő Egyesület munkájában a legnagyobb kihívást a telephelyen elhelyezett állatok élelmezése, illetve az állatorvosi költségek folyamatos finanszírozása okozza. Gubis Katalin kiemelte, az egyesület büszke arra, hogy a megyében évek óta Ők részesülnek legnagyobb százalékban a lakosság adójának 1%-os felajánlásaiból. Ezzel kapcsolatban az egyesület titkára azt is elárulta, hogy jelenleg mire gyűjtik a pénzbeli adományokat.

- A legnagyobb problémánk mostanában az, hogy van egy olyan gépkocsink, ami naponta több 10, esetleg 100 km-t is fut és lassan, lassan használhatatlanná válik. Tehát most a legnagyobb projektünk az, hogy erre a gépkocsira gyűjtünk, mert ezt le kell cserélni, ugyanis a javítási költségek egyszerűen már nem lehet finanszírozni ebből a mi keretünkből. – hangsúlyozta Gubis Katalin, a Csabai Állatvédő Egyesület titkára

A Csabai Állatvédő Egyesület nagyon hálás a lakosság folyamatos önzetlen támogatásáért és kérik, hogy akinek módja és lehetősége van rá, élelmiszerrel, illetve anyagiakkal támogassa az egyesület munkáját. Az adományokat az egyesület békéscsabai telephelyén, illetve december 22-éig a Főtéren, a karácsonyi vásárban várják az önkéntesek.

GallériaVideó

Új hozzászólás