Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Bod Tamás feljelentette Simonka György FIDESZ-es országgyűlési képviselőt

Az Együtt Gyulai Szervezetének elnöke, Bod Tamás feljelentette Simonka György FIDESZ-es országgyűlési képviselőt. Ezt Békéscsabán a kormánypárt helyi szervezetének irodája előtt jelentette be Szigetvári Viktorral az Együtt elnökével.

Az Együtt gyulai szervezetének elnöke szerint Simonka György országgyűlési képviselő fedezetelvonást követett el. Bod Tamás sajtótájékoztatóján elmondta, hogy mire alapozza a feljelentést.

- Felmerült vele szemben a gyanú és ez büntetőtörvénykönyvbe ütköző, hogy fedezetet vont el egy visszafizetendő hitel elhárítása érdekében. A történet a következő: Ő vagyonnyilatkozatot tett, a vagyonnyilatkozatában nem szerepel ingatlan. Egy vagyontalan állampolgár képe sejlik fel Simonka személyében, majd ez idén márciusában kiegészítette azzal, hogy kézfizető kezességet vállalt majdnem 360 millió forint értékben. Valószínűleg azért mert korábban az ő általa is birtokolt cég negyed milliárd forintos hitelt vett fel amit azonban vissza kellett volna fizetni, de nem fizetett vissza. Innen eredően érvényesíteni lehetett volna a kézfizető kezességet, ám ő egy huszárvágással eladta az unokahúgának a a saját Újkígyósi ingatlanát, hát ez egy nagyobbacska ingatlan és az értékét legalább 100 millió forintra becsülhetjük minimum. Et pedg 60 ezer forintért bérli vissza. Szerintünk ez egy tipikus fedezetelvonás bűncselekmény gyanúját veti fel. - mondta el Bod Tamás, az Együtt Gyulai Szervezetének elnöke

Bod Tamás kijelentette, hogy reménykedik abban, hogy az ügyészség tisztességesen végzi a munkáját és nyomozást indít az ügyben. Nem ez volt az egyetlen téma, ami Simonka György fideszes országgyűlési képviselővel kapcsolatos. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke ugyanis felháborítónak tartja azt, hogy Simonka György strómanjai is kártérítést kapnak a Mezőhegyesi földek eladása után.

- Szerintem ma jobb a helyzet, mint két éve volt, lehet, hogy ezt egy magántulajdonos is megtehette volna, de közben volt két év amikor Békés megyei országgyűlési képviselők jórészt Simonka György, mindent megtettek annak érdekében ,hogy szétverjék a megélhetését Mezőhegyesnek és az ott élő embereknek. Most az az időpont jött el, hogy a kormány kártérítést fizet azoknak az embereknek, akik az elmúl két év földbérleti pályázatain, az elkövetkezendő évekre földbérletet kaptak. Ez önmagában nem probléma, hiszen pályázott ezekre a földekre sok olyan ember, aki őstermelő vagy helyben gazdálkodó ember. Nekünk nem velük van bajunk. Azt látjuk, hogyha a kormány megváltoztatta a koncepciót, mintagazdaságot hozott létre és azok a ki béreltek földet és elveszik, most tőlük a földet, azoknak ne fizessenek kártérítést akik Simonka György baráti körébe tartoznak, a strómanjai, mert teljesen egyértelmű a nevekből az őstermelői igazolványok túl késő keletkezéséből egyértelmű, hogy rengeteg olyan ember van Mezőhegyesen, aki úgy kapott földbérletet, hogy Simonka György strómanjaként használja ezeket a földeket. - hangsúlyozta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke

Az Együtt elnöke szerint az is előfordulhatott a földbérlések kapcsán, hogy olyan pályázók is voltak, akik a pályázat megnyerése után kaptak őstermelői igazolványt, ami véleménye szerint nem csak szabálytalan, de felháborító is.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás