Nemzeti Konzultáció

Újabb Nemzeti Konzultáció indul a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. A még 2015-ben kezdeményezett kommunikáció eredményeire tekintettel 2016-ban az állami rezsicsökkentés és a közigazgatási bürokráciacsökkentés folytatásáról újabb lakossági konzultáció indult el július 11-én.

A kormány egyik célkitűzése a bürokráciacsökkentés, ebben nagy szerepet játszik a nemzeti konzultáció, melyben az állampolgárok kifejthetik azon véleményüket, hogy szerintük melyik hatósági eljárásokat kellene egyszerűsíteni vagy olcsóbbá tenni. 

Az a célja, hogy az állam úgy működjön, hogy az állampolgárok megelégedését szolgálja, egyszerűbbek legyenek az eljárások, kevesebbe kerüljön az adófizetőknek az, hogy valamiféle állami szolgáltatást igénybe vesznek. mondta el Dr. Lukácsi Krisztina igazgató Békés Megyei Kormányhivatal

Dr. Lukácsi Krisztina, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója kérdésünkre elmondta az is, hogy hol, meddig és hogyan tölthető ki a kérdőív.

Ezen a héten már elindult és augusztus 19.-ig tölthetik ki az ügyfelek a kormányhivatal valamennyi ügyfélszolgálatán, járási hivatal kormányablakaiban, illetve okmányirodáiban, illetve egyéb ügyfélszolgálatain, és ami nagyon lényeges, hogy a kis településekre járó ügysegédeknél is ki lehet ezt tölteni illetve a kormányhivatal.hu is megtalálható elektronikus úton kitölthető. - Dr. Lukácsi Krisztina igazgató Békés Megyei Kormányhivatal

A kérdőívek kitöltése önkéntes és névtelen. A legutóbbi konzultációban közel 400 ezren töltötték ki a kérdőíveket, a kormány reményei szerint ebben a párbeszédben még többen részt vesznek majd.

GallériaVideó

Új hozzászólás