Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Városismereti verseny Békéscsabán

11 iskola 11 csapata vett részt az immáron 4. alkalommal megrendezett városismereti versenyen Békéscsabán.

A fiatalok a Körösök Völgye Látogatóközpontban gyülekeztek, ahol a megnyitó után kibonthatták azt a borítékot, ami a tájékozódáshoz szükséges volt, hiszen többek között el kellett látogatniuk a katolikus temetőbe a katona sírokhoz, a zsinagógához, az István malomba, és a turisztikai pályaudvar is egy állomása volt a versenynek. A négy év alatt ebben az évben volt eddig a legnagyobb az érdeklődés a tájékozódási, városismereti versenyre.

- Ez a 4. alkalom. Az első az a kezdés kíváncsiságával indultunk el. De úgy látszik, hogy valamit jól csinálunk, mert ilyen sokan még sose voltunk. Az a célunk, hogy ez a területe a városnak ne legyen egy fehér foltja a gyerekeknek, akik mondjuk Jaminában laknak vagy a város másik részén, és ritkábban járnak erre, akkor azok is ismerhessék meg ezt a helyszínt – mondta el Ugrai Gábor, a Békéscsabai Általános Iskolás Történelem Munkaközösség vezetője

A megnyitót követően a fiatalok lelkesen elindultak a nagy útra, sorban léptek ki a Körösök Völgye Látogatóközpont ajtaján. Első állomásuk a liget volt, ahol számos információt szereztek a versenyhez, majd megérkeztek az István Malomba.

Az István Malomban több szintet is meglátogattak a fiatalok, és megcsodálhatták a régi, de még stabil állapotban lévő épületet és annak a kilátását. A bejárást követően, a hallottak alapján ki kellett tölteniük egy tesztet, melyre pontokat kaptak.

- Elmondjuk, hogy mi volt itt, hogyan gyártottak. Mert még sikerült az utolsó molnárokkal beszélni, akik még ténylegesen dolgoztak. Ők elmesélték, hogy hol, mi zajlott és ezt egy kicsit megmutatjuk a gyerekeknek. Volt egy előzetes feladatlap, ahol elmondtuk, hogy mit kell tudni a malomról, és abból lett néhány kérdés feltéve. Például, hogy mikor indult el Békéscsaba iparosodása? Hogy egy kicsit tájékozottak legyenek ezen a területen is. – hangsúlyozta Mészáros Zsuzsa, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke

A fiataloknak délután 1 órára kellett visszatérniük a kiindulási ponthoz, ahol kihirdették az eredményeket.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás