Keleti csúcsrangadó a női kézilabda NB1-ben.

Keleti csúcsrangadó a női kézilabda NB1-ben. Lehet, hogy már a mérkőzés előtt sok minden eldőlt, már ami a rájátszást illeti, mégis az év egyik leginkább várt mérkőzését hozta a szombat esti derbi.

Évtizedek óta mindig is nagy izgalommal várt összecsapás a kelet-magyarországi rangadó, a Békéscsaba–Debrecen meccs. A meccset a békéscsabaiak kezdték jobban a mérkőzés első felében folyamatosan tartotta kettő-négygólos előnyét a pályaválasztó, amihez az is hozzájárult, hogy Terenyi Bianka számos hajdúsági lövést hárított.

Húszpercnyi játék után a Debrecen ritmust váltott, jó néhány elfutásos gólt értek el.

Egy nagyon szoros mérkőzés volt ahol hol a hazaiak hol a vendég csapat vette át a vezetést. Városunk csapata nagyon szép játékkal kerekedett a vendégek fölé azonban nem tartott végig az öröm. A második félidő közepe fele a Hajdúságiak átvették a vezetést és 1-2 gólos előnyüket szépen tartották, amíg a csabai lányok sorra hibáztak a támadásban és a védekezésükben egyaránt.

- Az egyetlen dolog, amiben fölé nőttünk a Békéscsabának az gyakorlatilag csak a fizikai hozzáállásunk fizikai felkészülésünk, de a játék összes elemében a Békéscsaba jobb volt akár a lövőket nézzük akár a beállós játékukat. Gyengén védekeztünk, de ami pozitívum az akarat az összejött és meg kellett az ilyen meccseket is nyerni – mondta el Tone Tiselj, a DVSC Kézilabda Klub vezetőedzője

- Ilyen kiélezett küzdelemben az apróságokon múlik és ebbe a Debrecen talán egy kicsit pozitívabban jött ki kevesebbet hibázott mi talán egy kicsit többet hibáztunk bele és egy kicsit több vállalkozó kedvet vártam volna a csapattól a kritikus pillanatokban, amit a Debrecenben több ilyen vállalkozó szellemű játékos volt. Egy kicsit több vagányság volt bennük. – hangsúlyozta Szabó Károly, a Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője

A debreceni sportcsarnokra azonban másnap mégis fekete zászlót húztak fel hisz sajnálatos módon négy vendég drukker a mérkőzésről hazafele tartva balesetet szenvedett. Egy 28 éves, egy 25 éves és egy 23 éves fiatal a helyszínen életét vesztette, míg egy 28 éves férfit súlyos sérülésekkel szállítottak korházba a mentők.

GallériaVideó

Új hozzászólás