World Jumping

A World Jumping egy arobickhoz hasonló új táncos mozgássósforma. Hazánkba pár évvel ezelőtt érkezett Békéscsabán félévvel ezelőtt vettet meg a lábát.

A world Jumping Magyarországon nagyjából 3 éve terjedt el és nincs olyan sok város, ahol ezt a sportot ki lehet próbálni. Az odor tréningformák közé tartozik, tehát teremben végezhető edzésforma, hasonlóan az aerobichoz, amit egy 120 cm-es nyolcszögletű trambulinon végeznek egy karfa segítségével, mely segíti a még intenzívebb mozgást és a biztonságos sportolást. Az országban Békéscsabán kívül többek között Budapesten, Egerben és Gyulán érhető el.

- A világon most van elterjedőben, pontosan nem tudom, hogy hány országban lehet már ezt elérni, de az idei figó bemutató kapcsán nagyon-nagyon sok ország érdeklődést mutatott erre, és nagyon sokat vásároltak ebből. Nem könnyen elérhető mozgásforma egyébként, hiszen ez egy eszközös edzésforma nem olcsók az eszközök hozzá és nem kapható piacon. – mondta el Zsigmond Aranka, arobic oktató, world jumping tréner

Zsigmond Aranka, oktató elmondta, minden korosztályt meg lehet mozgatni ezzel az edzésformával, de vannak speciális formái is, pld. egy felnőtt world Jumping tréning, kifejezetten az aktív korúak számára, és van gyerekeknek kids tréning is, ezt a mozgásformát még a szeniorok is nyugodtan kipróbálhatják, persze kicsit szelídített formában. Békés megyében 1 éve működik ez a szakág, Békéscsabán fél éve van lehetőség kipróbálni és rendszeresen végezni ezt a mozgásformát.

- Jelen pillanatban 10 trambulin áll rendelkezésre, amin lehet ugrálni egy-egy órát, ez 60 perces órát jelent, amint már mondtam a Bajza utcai fineszteremben, lehet Békéscsabán, szombatonként 5 órától, és keddenként 6 órától lehet igénybe venni ezt az edzésformát. Bejelentkezéses rendszer van, mert hogy korlátozott az eszközök száma. - hangsúlyozta Zsigmond Aranka

A rendszeres sport nem pusztán megmozgat és segít az egészség megőrzésében. Gyógyítja a lelket, acélozza a testet és nemesíti a jellemet.

GallériaVideó

Új hozzászólás