Tudás-park

„Tudás-Park a magas hozzáadott értékű iparágak fejlesztéséért Békéscsabán” címmel egy projekt indul el városunkban. Ezzel kapcsolatban tartottak konferenciát és nyitórendezvényt a Csaba Parkban.

A gödöllői egyetem és a Békéscsabai Önkormányzat tavasszal 521 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert erre a projektre. A nyitórendezvényen elsők között Dr. Lukácsi Krisztina a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere és Dr. Bíró Tibor dékán beszélt a projektről.

- A tudás park egy olyan projekt, amit az Európai Unió finanszíroz úgynevezett TÁMOP projekt. Olyan projekt, amit a konvergencia régióra írtak ki. Annak idején a SZIE Békéscsaba Önkormányzatával írta ki ezt a pályázatot. Az a célja, hogy az oktatást, kutatást, az ehhez kapcsolódó innovációt fejlessze a két intézmény közötti kapcsolatot erősítse, kijelölje azokat a stratégiai célkitűzéseket amelyeken majd a későbbiekben haladnunk kell. - mondta el Dr. Bíró Tibor, a Szent István Egyetem dékánja

Az Európai Unió finanszírozásával létrejött kezdeményezés célja, hogy a vállalkozók, az egyetem és az önkormányzat hatékonyan tudjon együtt működni, hiszen egy vállalatnak nem csak gépekre, hanem humán erőforrásokra is szüksége van.

- Ez egy nagyon fontos projekt Békés megye szempontjából, hiszen csak ebből a projektből, ami hat másik projekttel együtt valósul meg, több mint félmilliárd forint áramlik a megyébe, ami ugye itt kerül hasznosításra. Nagyon jelentős abból a szempontból, hogy teret nyújt a vállalkozó szféra az egyetem, és az önkormányzati szféra együttműködésének. - hangsúlyozta Dr. Lukácsi Krisztina, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója

Ha a cégek és az iskola kapcsolatban vannak egymással, több olyan információ juthat a birtokukba, hogy hogyan tegyék alkalmassá a jövő dolgozóit egy-egy poszt betöltésére. A konferencián, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is megfogalmazta elvárásait a projekttel kapcsolatban.

GallériaVideó

Új hozzászólás