Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

KRESZ-Feszt

A megyei baleset-megelőzési bizottságok idén is megrendezték a KRESZ-Feszt nevű programot, ahol a gyerekek játékos vetélkedők formájában ismerkedhettek a kresz szabályaival. Ugyanezen a napon megünnepelte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a „Zebra-Zsaruk” tizedik évfordulóját is.

A program keretein belül több iskolából is érkeztek Zebra-Zsaruk, akik közlekedési témájú vetélkedőkön vettek részt, majd óvodás csoportokat kísértek át a rendőrség előtti kereszteződés gyalogátkelő helyein. A zebrazsaruk először átismételték azt az elméleti tudást, amire a nap további részében szükségük volt, így többek között a rendőri karjelzéseket, amit Kiss Rozália rendőr főhadnagy mutatott be nekik.

- Nem a forgalmat kellett nekik nézni, hanem tulajdonképpen a kijelölt gyalogos átkelőhelyen ugyanúgy kellett nekik közlekedni, ahogy a rendőr irányít, rendőri irányítás mellett, a lámpát kikapcsoltattuk és az én segítségemmel segítettek ők tulajdonképpen mindenki segített mindenkinek ők segítették át az óvodásokat és az óvó néniket, rendőrök is segítettek a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szabályosan a közlekedést. - mondta el Kiss Rozália, az Orosházi rendőrkapitányság r. főhadnagya

A rendőri karjelzéseket még a jogosítvánnyal rendelkezők egy része sem ismeri pontosan. Sokszor adódnak olyan problémák, amikor a gyalogosok és a járművezetők sem tudják, mikor indulhatnak el a forgalomban és mikor kell megállniuk, ha a közlekedési lámpák nem működnek és rendőr irányítja a forgalmat. Ezért is szükséges, hogy a gyerekeket már korán megtanítsák ezekre a jelzésekre.

- Ez a nap azért fontos számunkra, mert a kicsiknek átadhatjuk azt a tudást, amit mi megszereztünk és fontos, hogy ezt ők is megtanulják. Ezt valóságban bizonyítani kell. - hangsúlyozta Hégely Alex, Szent László Utcai Általános Iskola

A zebrazsaruk az óvónőkkel együtt taníthatták, segíthették a kisebbeket, akik így játszva jegyezhették meg a rendőri karjelzéseket és a zebrán való áthaladás szabályait. A rendezvény végén gyermekek és rendőrök közösen fogyasztották el az erre az alkalomra szánt ünnepi tortát.

GallériaVideó

Új hozzászólás