Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Bábszínház

Évindító délutánt tartott a Napsugár Bábszínház a hétvégén. Ezen az alkalmon ünnepelték tíz éves évfordulójukat is, melynek alkalmából kézműves foglalkozással, bábelőadással és koncerttel várták a gyerekeket.

10 éves évfordulóját ünnepli idén a Napsugár Bábszínház. Az elmúlt hétvégén tartották az évadnyitó délutánjukat ahol kézműves játszóházzal, bábszínházzal és zenés programokkal várták a gyerekeket. A kézműves foglalkozáson a kicsik játszhattak, színezhettek, virágot hajtogathattak. A rendezvény céljáról a társulat elnöke beszélt.

- A kapcsolattartás nem csak odáig tart, hogy játszunk egy előadást és kész. Ugye ott van egy fal a színpad és a nézőtér között és itt meg az van, hogy itt találkozhat, hogy mindenki mindenkivel  a színészek az igazgató a bárki bárkivel a gyerekekkel a felnőttekkel a családdal és egy kicsit más megközelítésben kerülünk így egymás mellé. - mondta el Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója

A bábszínház Hétszínvirág című előadása, amelyet az előző évadban játszottak nagy sikert aratott, ezért az évindító alkalmával is ezt a darabot adták elő. Ezután az érdeklődők meghallgathatták a társulat saját zenekarának a Rokodál együttesnek a koncertjét is.

- Most a hétszín virág című mesét láthatják a gyerekek és most már nagyon izgulunk mindnyájan, azok is, akik a színpadon lesznek és azok is akik a nézőtéren, mert ez egy nagyon színes forgatag lesz. A tavalyi évadban volt ez a darabunk, és nagyon szerették a gyerekek, tulajdonképpen nullától 100 éves korig ajánlott. Azért esett erre a választás, hogy ezt a darabot fogjuk most játszani. - hangsúlyozta Szűcs Orsolya, bábjátékos

Az évad első előadását október 3-án tartják, ahol Lázár Ervin egyik történetét a Berzsián és Dideki –t állítják színpadra. Ebben az évadban is számos bábjátékot láthatnak a gyerekek. Színpadra kerül a Királynő, aki nem mehetett el a bálba, Rongy Elek a példakép és a Méri és a tenger. Karácsonykor betlehemes játékkal várják a gyerekeket és egy baba színházi előadás is a repertoárra kerül.

GallériaVideó

Új hozzászólás