Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéstáji kiállítás

„Visszatekintés”. Ezzel a címmel kerültek kiállításra Mészáros Sándor festményei. A tárlat a Csabagyöngye Kulturális központ első emeletén tekinthető meg.

A művész „Visszatekintés” című kiállítása látható a Csabagyöngye Kulturális Központban. A tárlatot Hézső Ferenc, Munkácsy díjas festőművész nyitotta meg. Mészáros Sándor elmondta: azért ezt a nevet kapta a kiállítás, mert lényegében az életét örökítette meg. Minden képnél inkább a hangulat érdekli és nem maga a téma. A festő szavaival élve: Festem, amit érzek és festem, amire emlékszem.

- Negyven éve tartogattam azt a vágyamat, dédelgettem azt a vágyamat, mert festőnek indultam fiatal koromba, hogy na majd ha nyugdíjba megyek festeni fogok, és ez megtörtént. És mivel az emlékeimet, az érzéseimet gondoltam megfesteni ezért visszatekintés lett a mottója ennek a kiállításnak, ami annyit jelent, hogy a fiatalkori élményeimet, az emlékeimben már megváltozott érzésvilágot próbáltam valamilyen módon a festészet nyelvén előadni. - mondta el Mészáros Sándor, festőművész

Sándor az iparművészeti főiskola után Békéscsabára érkezett textiltervezőnek, ahol néhány év múlva ugyanannak az intézménynek a vezérigazgatója lett. Kipróbálta magát a vállalkozói és a tanári pályán is. Tervei között szerepelt, ha nyugdíjba megy, akkor festeni fog. A művész az emlékeit szerette volna a festészet nyelvén előadni. Egy nemrég elkészült képhez fűződő történetet is elmesélt nekünk.

- Valamelyik nap az egyik képnek az égboltjával sokat vergődtem, hogy milyen szín hangulatot adjak és egyszer csak valamit csináltam, megnéztem és mondom ez nem jó, ilyen nincs és két nap múlva kimentem az erkélyre és mit láttam? Ugyanazt a szín hangulatot és akkor elgondolkoztam, hogy az ember ezt korábban látta? Láthatta, csak most visszaigazolt nem tudom hány év múlva. Tehát így születtek az én képeim. - hangsúlyozta Mészáros Sándor

A festmények nagy része tájkép, melyek tökéletesen tükrözik, hogy az alföldön nevelkedett és éli életét a megalkotójuk.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás