Vidékfejlesztési fórum

Összefogásra hívja a kis és középvállalkozókat Gyomaendrőd polgármestere, Toldi Balázs. Már harmadik alkalommal rendezték meg azt a fórumot, aminek keretein belül bárki hasznos információkat kaphatott az igénybe vehető támogatásokról.

Gyomaendrőd Város Önkormányzata a „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban” című projekt megvalósítójaként harmadik alkalommal rendezett tájékoztató fórumot a lakosság számára.

- Igazából itt most egy picit a közigazgatás szeretnénk a helyi településen, illetve a környékben működő vállalkozóknak, mezőgazdasági vállalkozóknak, egyéb vállalkozónak. Igazából államtitkár úr a vidékfejlesztési programról fog tájékoztatót tartani, hiszen ez egy aktuális kérdéskör most jelen pillanatban Gyomaendrődön. Hiszen Gyomaendrőd egy vidéki település sok kérdéssel, remélhetőleg államtitkár úr tud ezekre válaszolni. - Toldi Balázs, a Gyomaendrőd Város Önkormányzatának polgármestere

A projekt célja, hogy a települési és nemzetiségi önkormányzatok, intézmények, egyesületek és alapítványok között olyan együttműködés alakuljon ki, amely a társadalmi felzárkózást minél hatékonyabban szolgálja.

- Ez az a program, ami meghatározza véleményünk szerint a következő években, 2020-ig a mezőgazdaságban élők, a vidéken élők, az önkormányzatok és a civil szervezetek finanszírozását nagymértékben legalábbis. Utána lesznek más operatív programok, amikben részt vehetnek, de azt gondoljuk, hogy ez az a vidékfejlesztési csomag, amely nagymértékben befolyásolja majd a következő évek beruházásait és fejlesztéseit a vidéki térségek számára. - hangsúlyozta Kiss Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

A rendezvény témája a gazdaságfejlesztés és az esélyegyenlőség, továbbá a mozgássérültek és fogyatékkal élők problémái voltak. A témákhoz kapcsolódóan a cél a feladatok, lehetőségek felmérése, a potenciális intézkedési lehetőségek felvázolása, a közös megvalósítás kereteinek kialakítása és a társadalmi elfogadottság erősítése.

GallériaVideó

Új hozzászólás