1 éves a Csaba park

Egy éves évfordulóját ünnepli a Csaba Park a hétvégén. A szervezők e jeles alakomból 2 napos rendezvényt tartanak, Csabagyöngye és Csabai kolbásznapok címmel.

Ünnepi tájékoztatót tartottak a Csaba Parkban, fennállásuk egy éves évfordulója alkalmából. A létesítményt 2014. szeptember 19-én adták át és azzal lezárult az első ütem, a teljes létesítmény, jövő év végére készül el. A helyi lakosságnak és az idelátogatóknak is egy jó kikapcsolódási lehetőség - mondta Opauszki Zoltán.  A létesítmény az elmúlt 1 évben számos eseményt rendezett meg - hangsúlyozta ki Hanó Miklós alpolgármester.

- Az első ütem meg valósult látjuk, hogy nagyon fontos, hogy elkészült egy nagyon népszerű és egyedi játszótér,  elkészült egy rendezvény csarnok, ami alkalmas, arra hogy nagy rendezvényeket meg lehessen tartani, amelyet a város egy egyéb helyszínein nem nagyon tehát itt gondoljunk egy nagy vállalati rendezvények meg rendezésre kerülte. Illetve amikor bizonyos rendezvények az időjárás miatt bekényszerülnek, fedett területre akkor ez itt erre alkalmassá, tud válni. - mondta el Opauszki Zoltán, a Békéscsaba Megyei Jogú Város fejlesztési tanácsadója

A szervezők egy 2 napos rendezvényt tartanak a hét végén, Csabagyöngye és Csabai kolbásznapok címmel. Az eseményen számos programmal várnak majd minden korosztályt. A rendezvény szeptember 18-án pénteken kezdődik egy emlékkoszorúzással. Az ünnepi tájékoztatón szó esett arról is, hogy a jövő év elején kezdődik a 2-es ütem elnevezésű projekt, mellyel tovább fejlesztik és bővítik majd a Csaba Parkot. Opauszki Zoltán fejlesztési tanácsadó elmondta, hogy a projekt kivitelezésére 1 egész négytized milliárd forint áll majd a rendelkezésre, a fejlesztéseket pedig várhatóan jövő év végére fejezik be.

- A kettes ütemben egy részt tovább kívánjuk fejleszteni a Parknak az infrastruktúráját. Itt épen a kolbász udvar melletti területen kialakításra fog kerülni egy 500 négyzetméter alapterületű látogató központ épület, amely a csabai kolbász, mint olyan húzó terméknek a bemutatását fogja tovább segíteni. Ebben az épületben fogunk tudni kör-belül 200 fős nagyságrendig rendezvényeket meg tartani, szociális helységeknek a kapacitását bővítjük. - hangsúlyozta Opauszki Zoltán

A fejlesztéseken kívül még számos új dolog várja majd az érdeklődőket a létesítmény területén. A Csaba Park az elkövetkező években is újabb programokkal és rendezvényekkel várja majd a kilátogató kicsiket és a nagyokat.

GallériaVideó

Új hozzászólás