Képzőművészeti kiállítással nyitotta meg kapuit a 17. Madzagfalvi napok.

Az iskola viseletében büszkén várták az érdeklődőket a fiatalok, és az is kiderült, hogy miért pont éppen madzag. Békésen felpezsdült az élet egy hétvégére. A kilátogatók helyi gazdák, kézművesek, képzőművészek munkáival is találkozhattak a 17. Békési Madzagfalvi napokon.

Házitermék mustrával mutatkoztak be a helyiek a 17. Madzagfalvi napok első napján. Sokan meghívásra érkeztek a kiállításra, mások pedig szerették volna megmutatni, hogy milyen szemet gyönyörködtető hobbival tudják elütni szabadidejüket. Az egyik legkülönlegesebb látványt a harisnyavirág nyújtotta.

- Nagyon-nagyon örül neki mindenki…minden perce rengeteg örömet okozott és energiát kaptam tőlük. - mondta el Vári Istvánné Ili, harisnyavirág készítő

Különböző szakkörök is megmutatták magukat és munkásságukat. Rengeteg szabadidős tevékenységre van ugyanis lehetősége az érdeklődőknek Békés városában. Van aki elképzelt egy hobbit, de végül egészen másban találta meg a kikapcsolódást.

- Először horgolni szerettem volna megtanulni… nagyon sok szép dolgot lehet itt is csinálni. - tette hozzá Kecskésné Csatári Mariann, a kézműves szakkör tagja

Ezek a kézműves hobbik nem csak időtöltésre szolgálnak, hanem önkifejezésre is. A fantázia szerepe elengedhetetlen. a művek mindegyike egyedi, utánozhatatlan.

- Én a saját fantáziám alapján láttam, hogy, hogy mennek…az ég alját is, meg ahogy azt kellett, megcsináltam. - hangsúlyozta Baji Gáborné, Goblein készítő

A három nap alatt rengeteg színes program volt természetesen a kezdeti házitermék mustrán kívül. Arra a kérdésre pedig, hogy miért éppen madzag, Békés polgármestere válaszolt.

- A madzagra visszatérve…legyen ez a szállóigénk, hogy a madzag összeköt. - emelte ki Izsó Gábor, Békés polgármestere

Békés kötődik a madzaghoz, a madzag kötődik Békéshez. A rengeteg legenda közül talán a fenti az, ami számunkra a legfontosabb, és látva ezt az összetartást, biztosak lehetünk benne, hogy jövőre is jól érezhetjük magunkat a 18. madzagfalvi napon.

GallériaVideó

Új hozzászólás