8 mérkőzés 4,5 hét alatt: megerőltető menetre készülnek a csabai női kézilabdások szeptembertől.

Európa egyik legerősebb bajnokságának következő szezonjára készül a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE. A felkészülés még javában zajlik, azonban már most körvonalazódik, hogy a gyors és kreatív játék lesz a csapat erőssége a 2015-2016-os szezonban.

a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE gőzerővel készül az új szezon őszi etapjára, ahol a 11 mérkőzésből 8-at a szeptemberi hónapban fognak lejátszani.

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE felkészülése július 8-án kezdődött orvosi vizsgálattal és felméréssel. Azóta túl vannak a fizikai felkészülésen a kemény fizikai munkát már maguk mögött tudhatják. Jelenleg a 7. hétnél tartanak a lányok, az edzéseken már a pontosításra, az egyéni feladatok meghatározására fektetik a nagyobb hangsúlyt, várják a szeptemberi rajtot.

- a szeptemberünk az borzasztó kemény lesz, szeptember 2-a és október 3-a között a versenykiírás szerint is 7 mérkőzést kellene játszanunk a Fradi kérésére és a szövetség nyomására azt is be kell tennünk szeptemberre. Tehát az azt jelenti, hogy 4,5 hét alatt 8 mérkőzést fogunk játszani - mondta el Avar György, Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE vezetőedzője

A csapatból Sári Barbara beálló pozícióból, míg Sipeki Flóra a kapuból távozott, aki nagy vesztesége volt az egyesületnek. Gidai Eszter Kisvárdán szerepel kölcsönjátékosként. Erősítésként érkezett az egyesülethez az Futaki Hajnalka, aki korábban már játszott Békéscsabán. Zöldi Tóth Katalin szülés után tért vissza, valamint a Ferencvárosból Dajka Bettina érkezett, aki akár több poszton is bevethető lesz.

- Igazából a magyar mezőny, én azt gondolom, nagyon megerősödött, ha tavaly azt mondtuk, hogy Európa egyik legerősebb bajnoksága, ha nem a legerősebb bajnoksága, ez az idén még fokozottabban igaz erre a versenykiírásra - hangsúlyozta Avar György

Avar György elmondta, hogy nagyon nehéz meghatározni, hogy hol fognak majd végezni, de mindent meg tesznek a legjobb eredmény elérése érdekében. Az új szezonban a csapat kreatív, gyors játékkal, nagy skalpokat szeretne gyűjteni, ehhez a szurkolók jelenléte, támogatása is elengedhetetlen lesz.

- Azt gondolom, minden csapat életében fontos szerep a szurkolótábor, tavaly is azt mondtam, hogy fogunk sírni és fogunk nevetni is, de végül is akkor is az ő csapatuk ez, és egy kicsivel több bizalmat kérünk, mint amit felénk sugároznak. - emelte ki Avar György

A felkészülést egy 4 csapatos Nemzetközi Női Kézilabda Tornával folytatják, amit a Városi Sportcsarnokban rendeznek meg augusztus 20-21-én.

GallériaVideó

Új hozzászólás