Idén 13. alkalommal rendezik majd meg a Kolbász és Lecsófesztivált Békéscsabán.

13. alkalommal augusztus közepén rendezik meg Békéscsabán a Kolbász és Lecsófesztivált. A két napos rendezvény rengeteg színes programmal várja a kicsiket, és a nagyokat egyaránt.

Az elmúlt 3 évben elmaradt, de idén a Csaba Park rendezésében ismét megszervezik a fesztivált. „Kolbász és Lecsó Fesztivál” néven indul újra az esemény, amelyet a Csaba park területén lesz.

A csabai kolbász hírnevének növelése is indokolta az új nevet. A Lecsó Fesztivál felélesztésének ötlete a rendezvényszervezők fejében éledt újjá: idén nyáron legyen ismét gasztronómiai esemény Békéscsabán, amely augusztus 21-én délelőtt kezdődik.

- Ugye onnan indultunk el, hogy korábban számos alkalommal került megrendezésre a Lecsó Fesztivál a városban. Ugye korábban Frankó Attila szervezésében indult el ez a fesztivál most az elmúlt években néhány év szünet volt ebben. De azzal hogy a Csaba Park tavaly átadásra került itt most már a Vagyon Kezelő Zrt., mint a Csaba park üzemeltetője keresi a lehetőséget arra, hogy még több programot, rendezvényt valósítson meg a Csaba Parkban.  - mondta el Opauszki Zoltán, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának fejlesztési tanácsadója

A fesztivált 2001-ben rendezték meg először és összesen 12 alkalommal volt. Az utóbbi három évben különböző okok miatt szünetelt az esemény. Idén viszont újra elindítják, új néven és új programokkal. Az első nap inkább a fiatalabb korosztályé lesz, a második napon már a felnőtteket is várják különböző programokkal.

- A fiatalokat  állítjuk reflektorfénybe. Egyszerű programjaink lesznek, tehát a rőzse gyűjtéstől kezdve a fiataloknak szervezünk egy úgymond tini főző versenyt utána nekik csinálunk egy tini diszkót, de természetesen a felnőtteket is várjuk hiszen azt a korosztályt nem szerencsés ha egyedül lenne nálunk, tehát oda várjuk szüleiket, nagyszüleiket is. - hangsúlyozta Csanálosi László, a Csaba Park rendezvényszervezője

A szervező bizottság egyik tagja elárulta nekünk, hogyan is készül egy igazán jó Békés Megyei lecsó.

- Paradicsom, paprika, hagyma de a paradicsom meghámozva és csabai kolbásszal itt a Laci kollégám pont átvette tőlem a fakanalat, ezt most hárman készítjük. Apróra kel vágni a hagymát meg a paprikát, paradicsomot mondom a paradicsomról le, kell venni a héját. Békéscsabán készült fűszerkeverék illetve had mutassam meg nagyon finom házi paprika, tehát itt lehet látni, kerül bele apró paprika vagy apróra őrölt paprika és még lila hagyma is. - emelte ki Frankó Attila, a Csaba Park szervező-bizottságának tagja

A rendezvény augusztus 21.-én pénteken 10 órától kezdődik és szombat hajnalig tart, ahova szertettel várják a kilátogatókat. A Park területén vidámpark, vizibubi, légvár, lecsókóstolás várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

GallériaVideó

Új hozzászólás