Sikeres 52. évadot zárt a Gyulai Várszínház

Tószínpad, várszínpad, Vigadó. Több helyszínen zajlott idén is a Gyulai Várszínház 52. évada, amit a My Fair Lady című darabbal zártak. Többek között erről és az év sikerességéről számolt be Gedeon József, a várszínház igazgatója az évadértékelő sajtótájékoztatóján.

- A Gyulai Várszínház 52. évadát június 26.án kezdtük és augusztus 8-áig tart. 55 programunk volt ebben az időszakban, 3 bemutató, és ez a három bemutató a Vízkereszt, vagy amit akartok, a Kazohinia, és a Psziché, Weöres Sándortól. Mind a három különleges volt. Elnyerte a közönség tetszését. - mondta el Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója

A tavalyi évhez képest 10%-al csökkent a színház költségvetése, 11 pályázatot nyújtottak be, ebből 5 pályázaton nyertek támogatást, de az évadértékelő napjáig még nem érkeztek be az összegek. Az önkormányzat támogatásával mégis tudták tartani a kijelölt programokat. Ennek köszönhető, hogy idén is, több mint 26.000 nézőnek volt része a nem mindennapi élményekben, ez 15%-al több, mint a tavalyi évadban.

- A közönség a figyelmével tisztelt meg bennünket. Majdnem minden előadásunk teltházzal ment. Voltak pótszékes előadások is, természetesen. Úgyhogy sikeresnek minősítjük az idei évadot. - emelte ki Gedeon József

700 profi és 300 amatőr színész érkezett Gyula városába a nyár folyamán, hogy kulturális élményben részesítsék a látogatókat. A hazai Kossuth-, és Jászai Mari díjas színészeken kívül 15 országból jöttek vendégelőadók, többek között Kínából, Indiából, Portugáliából és Angliából.

A szervezők ígérik, a következő évadban is megtartják ezeket az értékeket, de több populáris programmal is próbálják majd bevonni a fiatal érdeklődőket a művészet világába.

GallériaVideó

Új hozzászólás