Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Világnapokról fiatalosan

Vetélkedősorozatot szervezett a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Csütörtökön tartották a verseny ünnepélyes eredményhirdetését, ahol a kiemelkedően teljesítő csapatok díjazásban is részesültek.

Békés megye 16 iskolájának 7. osztályos csapatai mérték össze tudásukat a februártól májusig tartó világnapok köré csoportosított feladatokban. A vetélkedő a kormányhivatal számára is kiemelten fontos volt.

- Rendkívül hangsúlyos a szemléletformálás, a következő nemzedékek egészségtudatos magatartásának az alakítása.  Egy ilyen vetélkedő kiváló alkalom, kiváló módszer arra, hogy a gyerekekhez közelebb kerüljön a tudatos, egészséges életmód, az a szemlélet, amely reméljük, egy egészségesebb új nemzedéket hoz majd – mondta el Híradónknak Petróczki Zoltán Gábor, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

A világnapok, mint például „A biztonságos internet napja” vagy a „Betegek világnapja” köré összeállított feladattípusok komoly kihívásokat tartogattak a versenyzőknek.

Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály osztályvezetője kifejtette, hogy minden hónapban volt egy megoldandó feladatlap, ahol többek között az egyszerű kiválasztásos, kakukktojásos feladattípusok szerepeltek. Olyan szabadon választható feladatok is várták a résztvevőket, mint például a versírás és plakátkészítés.

A vetélkedő győztese a gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola 7.a osztályos csapata lett. Az eredményhirdetésen átadták az okleveleket és könyvvásárlási utalványokat, valamint a díjazottak társasjátékokat is nyertek, melyek különlegessége, hogy egy 13 éves kislány ötlete alapján készültek.

Galléria

Új hozzászólás